Salut
Societat 26/02/2024

Jordi Turull es recupera a l'UCI després de ser intervingut per un infart

El secretari general de Junts ha ingressat a l'hospital a primera hora de la tarda

ARA
2 min
Jordi Turull

BarcelonaEl secretari general de Junts, Jordi Turull, es recupera a l'UCI de l'Hospital de Bellvitge després d'haver estat intervingut d'urgència per un infart aquest dilluns al migdia. L'operació "ha anat bé", segons fonts del partit consultades per l'ARA, que expliquen que se li ha practicat un cateterisme. Tal com ha avançat El Nacional, Turull ha patit una insuficiència cardíaca per la qual ha ingressat a l'hospital després de sentir-se indisposat a Sant Feliu de Llobregat al matí. "En aquests moments està estable iniciant la recuperació", ha informat Junts en un comunicat aquest dilluns a la tarda.

Turull, que té 57 anys, exerceix de secretari general de la formació de l'expresident Carles Puigdemont des del 2022, després de passar al voltant de quatre anys a la presó arran del judici del Procés. Des de fa mesos ha estat pilotant els contactes amb el PSOE per la llei d'amnistia i ara caldrà veure si després de l'infart es pren uns dies de descans o continua liderant-les en la fase final de les negociacions al Congrés: el 7 de març acaba el termini que tenen juntaires i socialistes per arribar a un acord.

Reaccions polítiques

L'infart del dirigent independentista ha suscitat una onada de reaccions en les files de Junts i la resta de l'arc parlamentari a través de les xarxes socials. L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'actual president, Pere Aragonès, han enviat missatges de suport. Puigdemont ha expressat "tot l'afecte": "És d'agrair la gran quantitat de gent [...] que adreça els seus millors desitjos al nostre secretari general", ha asseverat.

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha acostat a l'hospital per traslladar el seu suport a la família de Turull.

Per la seva banda, Aragonès ha enviat "una abraçada ben forta" a tota la seva família: "Els nostres pensaments són amb Jordi Turull", ha afirmat. De la mateixa manera, la presidenta del Parlament, Anna Erra, també ha manifestat el seu suport esperant que estigui "en plena forma" aviat, i la presidenta de Junts, Laura Borràs, li ha desitjat una "ràpida recuperació". També ha difós un missatge d'ànims l'actual president del Consell Nacional de la formació, Josep Rull: "Gent valenta i compromesa. Gent imprescindible", ha publicat a X. Alhora, el cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, ha expressat "el desig d’una ràpida recuperació", com també ho han fet Jéssica Albiach (comuns) i Alejandro Fernández (PP).

Junts ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut el seu líder arran de la intervenció.

stats