Monarquia

Joan Carles I, a Espanya per una revisió mèdica i una regata a Sanxenxo

El rei emèrit va aterrar en un avió privat a Vitòria dimecres i ara ja es troba a Galícia

2 min
El rei emèrit a la seva arribada a Sanxenxo

BarcelonaEl desterrament de Joan Carles I és cada cop més difús. Aquesta setmana el rei emèrit s'està passejant per Espanya amb tota normalitat. Dimecres va aterrar a Vitòria amb un avió privat provinent de Ginebra, on viu la infanta Cristina, per fer-se una revisió mèdica a la clínica privada del doctor Eduardo Anitua i avui ja es troba a Galícia per participar en la regata de Sanxenxo, la primera de l'any.

De l'estat de salut del rei emèrit no n'ha transcendit cap detall de forma oficial. Segons la web Monarquia confidencial, Joan Carles I va superar la revisió mèdica i els seus problemes físics han millorat en els últims mesos gràcies a un tractament a base de cèl·lules mare i plasma ric en plaquetes i factors de creixement. Després de la visita mèdica, el rei emèrit va rebre el vistiplau per participar en la regata de Sanxenxo.

Joan Carles, que durant la seva estada a Galícia està instal·lat a casa del seu amic Pedro Campos, president del Real Club Náutico de Sanxeno, no està sol durant la seva visita a Espanya. La infanta Elena, sempre la més pròxima al rei emèrit, va arribar dijous al vespre a Sanxenxo per acompanyar el seu pare, que participarà en la competició nàutica d'aquest cap de setmana a bord del Bribón.

Aquesta és la vuitena visita del rei emèrit a Espanya d'ençà que es va instal·lar a Abu Dhabi per fugir de la polèmica per les seves irregularitats financeres. Els últims cops que Joan Carles va ser a Espanya va ser el desembre passat per assistir a les celebracions dels 60 anys de la infanta Elena i el 31 d'octubre, quan la princesa Elionor va fer divuit anys.

Una de les últimes aparicions públiques del rei emèrit va ser el febrer, quan va assistir al funeral de Constantí de Grècia, un acte en el qual va coincidir amb el seu fill, Felip VI. En la trobada, es va poder veure el rei actual ajudant el seu pare a caminar, ja que l'emèrit té problemes seriosos de mobilitat. Aquestes dificultats, però, no semblen ser un impediment a l'hora de viatjar des dels Emirats Àrabs fins a Espanya.

stats