Societat 05/02/2020

Jarabo defensa el control del procés de contractació, en relació amb l'obrer mort a la piscina de Son Roca

El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha dit que l'Institut Municipal de l'Esport sempre en fa un seguiment

K. O.
2 min
Imatges dels fets

PalmaEl portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha defensat el control que fa l'Institut Municipal de l'Esport del procés de contractació de treballadors, i ha assegurat que "sempre", dins les competències que té l'institut, en fa un seguiment. Les declaracions s'han produït en relació amb l'obrer mort a la piscina de Son Roca l'agost del 2019, motiu pel qual la Policia Nacional va detenir cinc persones de l'empresa subcontractada per diverses irregularitats laborals.

Jarabo ha afirmat que "col·laboraren al màxim", i també ha expressat que no són partidaris de subcontractar serveis perquè implica "precarietat" i, a vegades, "ocultació d'informació". A més, ha reiterat que lamenten la mort del treballador.

Cal recordar que la víctima reparava el sostre del recinte quan la bastida on es trobava es va desplomar des d'una altura de set metres. El Grup d'Homicidis de la Policia Nacional, que es va fer càrrec de la investigació, va identificar que l'escena dels fets havia estat manipulada. Segons el cos de seguretat, la bastida no tenia les mínimes condicions de seguretat i presentava deficiències en els frens d'algunes rodes.

Els agents varen comprovar que dos treballadors que no tenien contracte laboral es trobaven al lloc dels fets i que el varen abandonar després d'avisar el seu cap, qui va donar avís a l'ambulància i, suposadament, va manipular el lloc. Ambdós treballadors estan detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'omissió del deure de socors.

A més, els agents varen detenir el cap dels treballadors, que és alhora administrador de l'empresa subcontractada per fer els treballs, per homicidi imprudent i delicte contra els drets dels treballadors. La Policia Nacional també va arrestar una dona que administrava conjuntament l'empresa adjudicatària pel mateix delicte d'homicidi imprudent, atès que és qui entregà la bastida on es trobava la víctima.

Arran de la investigació també es va detectar que els documents de prevenció de riscos laborals havien estat falsejats. Per aquest motiu, s'ha detingut un altre treballador de l'empresa com a autor d'un delicte de falsedat documental.

stats