Ajuntament de Palma
Societat 19/07/2023

Jaime Martínez exigeix els 850 milions d'inversions compromesos amb Madrid: "Ens han pres el pèl"

El batle de Palma ha assegurat que no han trobat cap document que acrediti el compromís del govern d'Espanya a aportar els fons de projectes com el de Son Busquets o la Ciutat de la Justícia

2 min
El batle de Palma, Jaime Martínez.

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, ha reclamat aquest dimecres que es concedeixin els més de 850 milions d'euros promesos en inversions per part del govern d'Espanya. En una compareixença de premsa, ha dit que "no hi ha cap document, cap paper ni cap compromís dels ministeris pel que fa a l'execució dels projectes". Concretament, s'ha referit al tramvia de Palma, Son Busquets, l'emissari de la depuradora l'EDAR II o la compra dels terrenys on s'ubicarà la Ciutat de la Justícia. Davant aquest fet, i en al·lusió a José Hila, Francina Armengol i Pedro Sánchez, ha estat contundent: "Ens han pres el pèl".

En concret, Martínez ha fet referència als 185 milions compromesos per a l'execució del projecte del tramvia –malgrat que el nou Govern municipal el rebutja– i ha dit que "continuaran lluitant" per aconseguir que arribin, encara que es destinaran a altres polítiques de mobilitat.

Segons el batle, tampoc hi ha cap document que comprometi els SEPES ni cap ministeri pel que fa a Son Busquets. "Dels 350 milions previstos, no hi ha res". És per això que Martínez ha informat que ja han contactat amb els SEPES, perquè "sense voluntat de Madrid, no es farà el projecte, perquè les converses i els estudis no van als pressupostos. Precisament sobre el projecte, Martínez ha refermat el seu compromís de construir habitatge públic a Son Busquets.

La gratuïtat del transport públic, garantida fins a final d'any

En relació amb els SEPES, Martínez ha dit que no defensen els interessos de Palma, sinó que "són una empresa pública, que vol ser rendible". Pel que fa a l'expropiació de Son Busquets, anunciada pel mateix batle, no ha concretat si finalment continuarà endavant amb aquesta idea.

L'Ajuntament tampoc no té constància que s'hagin pressuposat els 60 milions d'euros anunciats per a l'emissari de l'EDAR II de Palma, ni dels 11 milions d'inversions a la Platja de Palma, "una zona que requereix molta inversió pública". El Consistori tampoc no sap si s'han adquirit els terrenys al costat de l'hipòdrom de Son Pardo per construir la Ciutat de la Justícia. Pel que fa als 18 milions d'euros per la gratuïtat del transport públic, Martínez ha dit que tampoc els ha rebut, però ha assegurat que la bonificació durant el que queda d'any està garantida. Però també ha denunciat el mateix que en els casos anteriors: "Quasi som al mes d'agost i no hem rebut ni un euro".

stats