Societat 11/07/2014

El Consell de Ministres validarà aquest divendres el decret d'escolarització en castellà

El govern espanyol pagarà l'escolarització a l'escola privada dels alumnes que ho reclamin i ho descomptarà de les transferències a la Generalitat. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, carrega contra el ministeri: "És una invasió competencial enorme"

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el decret que regularà l'escolarització dels alumnes en castellà. La normativa, que s'aplicarà a partir del mes de setembre i que ha estat lleugerament retocada després de l'informe desfavorable del Consell d'Estat, detalla que l'Estat pagarà el cost de l'escolarització en castellà en centres privats i que descomptarà aquest import de les transferències que farà a la Generalitat. En el document que aprovarà avui el govern espanyol es detalla que aquesta liquidació es farà cada tres mesos.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja ha mostrat el seu malestar per la decisió del ministeri d'Educació de José Ignacio Wert. "El desconeixement que tenen de la realitat catalana és molt important", ha apuntat en una entrevista a RAC1. "És una invasió competencial enorme. L'autoritarisme ha arribat a una línia més que vermella, fluorescent", ha afegit. "Wert fa la proposta i Rajoy la signa. És una línia clara del PP de voler canviar el model", ha subratllat la consellera.

Rigau ha lamentat que el govern espanyol no hagi escoltat el dictamen del Consell d'Estat. "Dir que es pagarà el transport, el menjador i l'internat és una ofensa en aquest moments",ha afirmat. "Si s'aprova que Hisenda avanci els diners als pares que escolaritzin els fills en castellà serà el reial decret de Rajoy", ha detallat. La consellera ha recordat que "l'escola catalana mai ha marginat el castellà".

stats