Societat 20/07/2020

Intervenen més de 60 espais en un cap de setmana per controlar les mesures sanitàries

Els equips han aixecat en dos dies 46 actes per incompliment de la normativa

Ara Balears
2 min
Alemanya empeny el Govern a endurir el setge al turisme de gatera

PalmaEls equips formats per inspectors de la Comunitat i de consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat –Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals– han intervingut 62 locals, zones d'oci nocturn i espais públics de les Illes Balears durant el cap de setmana. Aquestes inspeccions han acabat amb 46 actes per incompliment de la normativa per protegir la ciutadania davant el coronavirus.

La campanya d'inspeccions, que coordina la Direcció General d'Emergències i Interior de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització del Govern, es va posar en marxa el cap setmana passat. Des d'aleshores, ja s'han registrat un total de 113 intervencions i 70 actes d'infracció a establiments d'oci i espais públics i privats.

De les intervencions d'aquest dissabte i diumenge, 41 es varen fer a Mallorca, la majoria a establiments de la Platja de Palma i el passeig Marítim; 7 a Menorca, a locals de Maó i Ciutadella; 8 a Eivissa, a Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia des Riu, i 6 a Formentera. La cinquantena d'actes aixecades estan relacionades amb excessos d'aforament, distàncies socials, incompliment d'horaris, ús incorrecte de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració i per prescindir d'informació al públic i senyalització adequada, segons ha informat el Govern.

Concretament, s'han aixecat 30 actes a Mallorca, 7 a Menorca, 8 a Eivissa i 6 a Formentera. De la trentena d'infraccions detectades a Mallorca, dues es van registrar a locals oberts a Punta Balena, zona en la qual actualment està prohibida l'activitat. La Direcció General d'Emergències i Interior de la conselleria pot posar sancions que oscil·len entre els 60.001 i 600.000 euros i, a més, pot demanar el tancament del local.

"Sensació de tranquil·litat"

Cal recordar que durant el cap de setmana passat es varen fer 51 inspeccions i es varen aixecar 24 actes d'infracció. D'aquesta manera, ja sumen 113 intervencions i 70 actes, que ara instruiran les diferents administracions implicades en els operatius. En aquest sentit, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha recordat que aquesta iniciativa és possible gràcies a la coordinació de les diferents administracions competents, la Delegació del govern espanyol, el Govern balear, els consells insulars i els ajuntaments.

Castro ha tornat a demanar responsabilitat individual per evitar que les imprudències que puguin cometre uns pocs acabin perjudicant el conjunt de la ciutadania. Així, ha destacat que "malgrat que el percentatge d'actes aixecades és elevat respecte del nombre d'inspeccions efectuades, els incompliments observats són majoritàriament lleus i la sensació general dels equips interventors és de tranquil·litat".

stats