Societat 29/10/2014

El ministeri de l'Interior, sobre els polèmics vídeos de la frontera amb el Marroc: "Cal veure la pel·lícula sencera"

Retreu a l'oposició que no aporti idees per combatre la immigració irregular a la tanca de Ceuta i Melilla

Europa Press
2 min

Madrid"Cal veure la pel·lícula sencera". Aquesta ha estat aquest dimecres la reacció del secretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez, en relació amb els vídeos que diferents ONG han difós en aquests últims mesos sobre l'actuació de la Guàrdia Civil a la tanca fronterera de Ceuta i Melilla. Martínez ha elogiat el "difícil" paper de la Guàrdia Civil en defensa de la frontera espanyola, on –ha afegit– s'han de preservar els drets humans davant els intents massius d'entrada, i de vegades violents.

Aquesta ha estat la resposta del govern espanyol després que el diputat d'Amaiur Jon Iñarritu li demanés una valoració sobre un parell d'episodis ocorreguts aquest estiu al perímetre fronterer i que han estat denunciats per diverses organitzacions no governamentals.

El secretari d'estat de Seguretat ha aprofitat per retreure a l'oposició que no aporti cap alternativa "constructiva" ni cap solució a aquesta pressió migratòria que pateixen Ceuta i Melilla, i que només faci "dures crítiques" sobre la seva gestió. Martínez ha demanat que no s'ha de perdre mai de vista que aquestes persones que intenten arribar per diverses raons a territori espanyol no són "un exèrcit invasor" sinó éssers humans.

Ha defensat que la llei d'estrangeria regula "molt bé" els supòsits d'inadmissió en territori nacional quan algú intenta entrar per un lloc habilitat i no reuneix els requisits, així com els de devolució o els d'expulsió, figures que reconeix "perfectament" la llei. "Si qui intenta entrar a la frontera ha de ser rebutjat, i s'ha de fer amb respecte a la seva integritat i a la seva vida, es pot donar aquesta situació, que calgui esperar que baixin de la tanca per rebutjar-los. Això és el rebuig en frontera i això té cobertura jurídica, per més que per descomptat no li agradi a ningú. I els puc assegurar que a mi no m'agrada gens", ha reconegut Martínez.

És més, considera que és una figura que "necessàriament" cal contemplar, ja que els intents d'entrada no són aïllats i es produeixen cada dia i amb centenars d'immigrants. "Si la solució és que les forces i cossos no exerceixin les seves funcions de custòdia crec que no ho estem solucionant".

stats