Societat 26/07/2020

Els hotelers reclamen la intercessió del govern espanyol davant l'anunci del Regne Unit d'imposar una quarantena

La presidenta de la FEHM, Maria Frontera, diu que cal comunicar amb claredat que hi ha territoris on l'evolució de la pandèmia és positiva

Ara Balears
2 min
Els hotelers reclamen la intercessió del Govern espanyol davant l'anunci del Regne Unit d'imposar una quarantena

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha assegurat que la patronal que representa i també l'Agrupació de cadenes demanen al govern espanyol intercedir davant l'anunci del Regne Unit d'imposar una quarantena als britànics que arribin d'Espanya. Frontera diu que cal comunicar amb claredat que hi ha territoris on l'evolució de la pandèmia és positiva, tal com corroboren els indicadors sanitaris".

La presidenta de la FEHM remarca que és necessari donar aquesta informació per exceptuar els territoris de la quarantena que ens impossibilita treballar amb normalitat. Frontera ha explicat que les dues patronals hoteleres han rebut amb "estupor" i "sorpresa" l'anunci de la quarantena de catorze dies que imposa el Regne Unit als ciutadans britànics que hagin viatjat a Espanya.

Denuncia que la recomanació de no viatjar llevat que sigui per temes essencials, excepte als dos arxipèlags, provoca conseqüències negatives i directes en les reserves. El fet que una persona hagi d'estar a ca seva 14 dies després de visitar Espanya és "un obstacle per a una comercialització correcta". També assenyala que els britànics que han vingut han respectat les normes de seguretat i que saben que el sector hoteler "vetla pels seus interessos i seguretat".

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha instat el govern britànic que exclogui les Illes de la quarantena anunciada perquè la pandèmia a l'Arxipèlag està més controlada que al Regne Unit, segons ha dit en un comunicat. Planas ha reclamat al govern britànic que valori "l'esforç i l'estricte compliment dels protocols sanitaris que es fan a les Balears". La presidenta ha dit que la realitat està avalada per dades sanitàries i per això demana al govern de Boris Johnson que reconsideri la seva decisió.

Per la seva banda, el director insular de Turisme del Consell d'Eivissa, Juan Miguel Costa, ha advertit aquest diumenge que la quarantena imposada pel Regne Unit per als passatgers procedents d'Espanya provocarà el tancament d'hotels a l'illa, ja que segons remarca Costa el mercat britànic és el “número u” per a la pitiüsa gran. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, també ha dit que "el Regne Unit ha d'entendre que no tot Espanya és igual".

Cladera ha recordat, segons ha informat l'agència Efe, que més del 20% del turisme que arriba a Mallorca és britànic, i ha mostrat preocupació per la decisió del Regne Unit. "La temporada s'estava començant a recuperar a poc a poc, malgrat que no arribava a ser com els dos anys anteriors", ha afirmat, i ha afegit que "això és una mala notícia per al sector".

El Consell d'Eivissa també reclama un "corredor segur"

Segons el director insular del Consell d'Eivissa, l'illa ja pateix cancel·lacions de turistes britànics, la qual cosa provocarà que molts hotels dedicats al turisme britànic “acabin tancant, no puguin subsistir”. El director insular espera que els governs d'Espanya i del Regne Unit puguin arribar a un acord per establir, com desitja també el Govern balear, un “corredor segur” amb les Balears i amb les Canàries, perquè els turistes britànics que visitin les illes no hagin de fer la quarantena en tornar al seu país, tal com ha demanat l'Executiu balear.

Costa ha assenyalat que les Balears “estan sent penalitzades” per la segona onada de contagis de covid-19 que “per desgràcia s'està vivint a la Península”.

stats