Societat 04/01/2019

Inicien una campanya contra el tancament de l'estació d'enllaç d'Inca

En unes hores s'han recollit les 500 signatures previstes per enviar la petició al Govern, que ha respost que estudiarà el manteniment de l'aturada del tren

Carles Tudurí
2 min
L'estació ja no serà necessària per fer el canvi de tren elèctric a diesel.

PalmaUna campanya contra el tancament de l'estació d'enllaç d'Inca llançada a la plataforma change.org ha aconseguit en unes poques hores quasi les 500 signatures que s'havia proposat com a objectiu. La posada en marxa del tren elèctric fins a Manacor el proper dimarts farà innecessària aquesta estació pel que fa al canvi de tren que es du a terme en l'actualitat, per la qual cosa se'n preveu el tancament. Davant aquesta demanda el Govern ha assegurat que estudiarà la possibilitat de mantenir l'aturada.

Els impulsors d'aquesta petició consideren que "l'estació d'enllaç facilita que un gran nombre de persones que viuen als voltants, sigui en el poble o en el camp, puguin gaudir del seu dret a l'ús dels serveis ferroviaris de Mallorca, prop de casa seva".

Per això consideren que llevar aquest servei suposarà un desgast energètic i ambiental i una pèrdua de diners. "Ja que les infraestructures estan fetes, per què desaprofitar-les? Una solució al fet que no hi hagués parades obligatòries, en el cas que no hi hagi cap usuari, seria posar una parada a demanda. És a dir, qui vulgui agafar el tren dins l'horari que escaigui, prémer un botó i esperar", es destaca en el text de la petició que es dirigeix al Govern i està impulsada per Paula Zamora.

"Retirar-la no facilitarà l'ús del transport públic; per contra, promourà l'ús del vehicle privat. És això el que vol el Govern de Mallorca? Els veïns de la zona ens oposam rotundament al tancament de l'estació d'enllaç. Els nostres fills necessiten el transport públic per moure's, molts treballadors també. Diguem sí a l'enllaç", destaquen els promotors de la iniciativa.

Resposta del Govern

Els responsables de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) s'han compromès amb diversos usuaris del tren a estudiar si es manté com a parada l'estació de l'enllaç i Inca, innecessària una vegada que s'ha completat l'electrificació de les línies, però el manteniment de les quals han sol·licitat.

Durant aquest mes, SFM analitzarà els efectes horaris de la mesura i al febrer es prendrà la decisió definitiva, ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat en un comunicat.

El director general de Mobilitat del Govern, Jaume Mateu, i el gerent de SFM, Mateu Cura, s'han reunit aquest divendres amb un grup d'usuaris del tren per a mostrar-los la seva disposició a estudiar tècnicament la viabilitat de mantenir la parada com han demanat.

Davant la petició dels usuaris, SFM estudiarà durant aquest mes de gener quines serien les implicacions tècniques i els efectes sobre els horaris i freqüències del trajecte total pel fet de mantenir una parada en l'enllaç

stats