FORMACIÓ
Societat 20/01/2018

Inca ‘roda i aprèn’ oferint certificats de professionalitat als joves

Ara Balears
2 min
El batle, Moreno, i la regidora de Formació, Weber, han donat la benvinguda als alumnes.

Inca20 joves d’entre 18 i 29 anys començaran a l’àrea de Formació de l’Ajuntament d’Inca dos projectes mixtos d’ocupació i formació anomenats Inca Roda i Inca Aprèn. Ambdós estan cofinançats pel SOIB, i pel FSE. Els alumnes, durant un any, rebran formació en dos certificats de professionalitat de nivell 2 i formació complementària, alhora que estaran contractats mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge.

Amb una inversió de 400.000 euros, l’objectiu d’aquests projectes és donar una formació de qualitat i oficial mitjançant els certificats de professionalitat, que faciliti una contractació relacionada amb la formació obtinguda, i que ofereixi a les empreses perfils polivalents.

El projecte Inca Aprèn conté els certificats de professionalitat de dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil i socorrisme en instal·lacions aquàtiques, a més de formació complementària de llengua anglesa i el carnet de manipulador d’aliments, de tècnic de manteniment de piscines i de desfibril·lador. Les actuacions principals d’aquest projecte se centraran a donar suport a l’aula per projectes a les escoles públiques d’Inca, la realització de tallers monogràfics, l’edició de contes utilitzant un llenguatge no sexista, suport a l’escola d’estiu municipal, i suport de socorrisme a les piscines públiques, entre d’altres.

El projecte Inca Roda ofereix la formació per als certificats de professionalitat d’activitats de lleure infantil i juvenil i guia per itineraris amb bicicleta.

Les obres socials que es desenvoluparan al llarg d’aquest projecte se centraran a elaborar rutes de bicicleta per Inca i els voltants, així com a promoure la cultura i les tradicions inqueres , i a donar suport a la Policia Local en el projecte educatiu d’educació viària a les escoles d’Inca, entre d’altres.

stats