Serveis Ferroviaris de Mallorca
Societat 19/10/2023

Inaugurada la nova aturada del tren a Inca

És el nou baixador de tren 'Constància / Hospital d'Inca', de la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca

ARA Balears
2 min
Autoritats a la presentació del nou baixador a Inca

PalmaInca ha inaugurat la seva nova aturada de tren. És el nou baixador de tren 'Constància / Hospital d'Inca', de la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que ha entrat en funcionament aquest dimecres, en tots els serveis amb destinació i origen a sa Pobla i Manacor.

Segons han informat des del Govern, l'objecte de la nova infraestructura, situada devora del camp del CE Constància d'Inca i que s'afegeix a l'estació d'Inca, és apropar el servei ferroviari als usuaris i personal de l'Hospital Comarcal d'Inca, així com dels centres esportius i d'altres serveis d'aquesta zona, i facilitar l'accés al tren als veïns d'Inca que resideixen a les àrees més properes.

La nova infraestructura, que es va començar a construir a final de l'any passat, està ubicada entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle, i disposa de dues andanes, de 85 metres de longitud i quatre d'amplària, cobertes amb una marquesina de protecció, un pas entre andanes accessible i cobert, un aparcament exterior amb 26 places per a cotxes —dues de les quals estan reservades per a persones amb mobilitat reduïda— i cinc per a motocicletes i un espai interior d'estacionament per a bicicletes. El pressupost d'adjudicació de les obres de construcció del baixador ha estat de 2,37 milions d'euros, sense IVA.

Imatge aèria del nou baixador

Respecte de l'afectació en l'horari de servei amb la posada en marxa del nou baixador, només s'ha hagut d'ajustar lleugerament en les sortides des de Manacor i sa Pobla en dia laborable, les quals passen a ser ara un minut abans que en l'horari habitual vigent fins a la data.

El nou baixador està ubicat devora de l'estació d'enllaç de bus Inca-Llevant, la qual connecta amb diversos municipis i també facilitarà l'arribada dels usuaris del tren a l'Hospital Comarcal d'Inca. En aquest conjunt de parades circulen les línies següents: 301, Port de Pollença - Palma; 302, Can Picafort - Palma; 304, Inca-Sencelles-Palma; 311, Mancor de la Vall - Inca - Muro; 312, Lluc-Inca-Muro; 314, Búger-Campanet-Inca; 315, sa Pobla - Badia d'Alcúdia- Inca; 316, Son Serra - Inca, i A32, Aeroport. Excepte el bus que va a l'aeroport, la resta de línies —un total de vuit— tenen també parada a l'Hospital Comarcal d'Inca.

A l'acte d'inauguració hi han participat la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal; el batle d'Inca, Virgilio Moreno; el gerent d'SFM, José Ramón Orta, i la presidenta del CE Constància, Valeria Bouzada. També hi han assistit, entre d'altres, la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle; el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Gabriel Ferrà; el director de l'IB-Salut, Javier Ureña; el director de l'Hospital Comarcal d'Inca, Francisco Ferrer; el director de l'empresa constructora Comsa, Fernando Benito, i l'anterior gerent de SFM, Mateu Capellà.

stats