Arxiu de Muro
Societat 17/01/2023

L'arxiu municipal de Muro ja és una realitat, 20 anys després

Han passat més de 20 anys d'ençà que Sebastià Riutort, arxiver municipal de Muro, va suggerir la possibilitat de traslladar l'Arxiu

1 min
Inauguració de l'Arxiu Municipal de Muro

PalmaHan passat més de 20 anys d'ençà que Sebastià Riutort, arxiver municipal de Muro, va suggerir a l'Ajuntament la possibilitat de traslladar l'Arxiu de la Casa Consistorial a l'edifici on anys enrere havia estat la seu de la Cooperativa Agrícola Murense. Aquest dimarts, el batle de Muro, Miquel Porquer, ha inaugurat l'edifici que custodiarà l'Arxiu juntament amb Sebastià Riutort.

Es tracta d'un dia històric per a Muro, ja que, després d'aquests anys, l'Arxiu Municipal ja és una realitat. "Com a arxiver del municipi em dec a la responsabilitat de custodiar l'arxiu; com a Sebastià, puc dir que avui som feliç per aquest fet", comenta Riutort. A l'acte d'inauguració, els han acompanyat la regidora de Participació Ciutadana, Margarita Ballester Bauzá; la regidora de Serveis Socials, Juana Maria Perelló Trias i el director de l'Arxiu del Regne, Ricard Urgell, entre altres autoritats.

"És un dia especial perquè s'ha inaugurat l'Arxiu coincidint amb dues dates importants: Sant Antoni i la fundació de la Cooperativa Agrícola, que també s'inaugurà un 17 de gener, de l'any 1937".

Durant els pròxims mesos, s'acabarà de dur a terme el trasllat de documents, i facilitar la feina de l'arxiver municipal, Sebastià Riutort, i dels investigadors que acudeixin a fer les seves consultes.

A banda de la sala d'arxiu, l'edifici tindrà un espai dedicat a la consulta de documents i una sala multifuncional en el primer pis, que s'acabarà en una següent fase.

stats