Societat 17/07/2020

Institucions Penitenciàries rebutja concedir el tercer grau a Iñaki Urdangarin

Mantindrà el permís perquè surti tres vegades per setmana de la presó per fer el voluntariat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaInstitucions Penitenciàries ha rebutjat concedir el tercer grau o règim obert a Iñaki Urdangarin. La negativa arriba tres dies després que la Junta de Tractament de la presó de Brieva (Àvila), on compleix condemna pel cas Nóos, sol·licitàs el tercer grau per al cunyat de Felip VI.

Segons ha informat l'Agència Efe, Urdangarin manté el permís per sortir tres vegades per setmana de la presó per fer el voluntariat a la llar Doña Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid) i podrà passar un cap de setmana al mes fora del centre penitenciari. Aquestes mesures, ha explicat Efe, han de ser ratificades pel jutge de Vigilància Penitenciària de Valladolid.

Cal recordar, que igual que en el cas de la resta de presos, la classificació d'Urdangarin es revisa cada sis mesos i, un cop passat aquest temps, podrà tornar a sol·licitar el tercer grau.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció relacionats amb el cas Nóos.

stats