Successos
Societat 28/06/2023

Imputen el patró de l'embarcació que va atropellar mortalment una dona a Artà

La Guàrdia Civil considera que va actuar de manera temerària

ARA Balears
1 min
Un agent del Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil ha imputat amb el delicte d'homicidi imprudent el patró de l'embarcació que va atropellar una dona quan es trobava en aigües de la zona de Cala Salada, a Artà, i que finalment li va causar la mort. Segons ha informat l'Institut Armat, la víctima estava al costat de dues amigues en una embarcació que havien llogat per passar el dia. No obstant això, quan es disposaven a abandonar el lloc en què estaven fondejats, el patró va iniciar la maniobra per treure l'àncora i a continuació la maniobra de darrere, sense assegurar-se que no hi hagués ningú a l'aigua, i va atropellar la jove.

Després de la investigació oberta pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, es considera la possibilitat que el patró actuàs de manera temerària, en fer una maniobra antireglamentària que va provocar l'accident.

A més, el patró mancava de la titulació exigible per desenvolupar l'activitat que feia, ja que la normativa actual obliga els patrons que transportin persones com a passatge a tenir titulació professional específica, de manera que és insuficient amb la titulació de patró d'esbarjo.

stats