Sancions
Societat 08/08/2022

Immobilitzen 12 cotxes que feien serveis de 'transfer' a l’aeroport de Palma sense autorització

Es tracta de vehicles VTC amb permís d’Extremadura

ARA Balears
2 min
Vuit càmeres perseguiran els taxis pirata dia i nit a l’aeroport Els taxistes digueren ‘basta’ amb el bloqueig de Son Sant Joan

PalmaEl Servei d’Inspecció de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre ha immobilitzat 12 vehicles, entre els dies 2 i 4 d’agost, i ha imposat un total de 12 sancions per valor de 21.012 euros dins el Pla d’inspecció contra l’intrusisme en el sector del transport públic de viatgers a l’aeroport de Palma. Segons han informat en un comunicat, es tracta de vehicles VTC amb autorització d’Extremadura que feien serveis de transfer, bàsicament amb origen i destinació a l’aeroport de Palma.

Segons ha constatat el Servei d’Inspecció, aquests vehicles no havien comunicat cap servei de transport públic de viatgers en vehicle VTC a la seva comunitat autònoma i superaven el termini màxim de deslocalització que està permès. En concret, aquesta deslocalització està establerta en 18 dies, però aquests vehicles ja s’havien detectat des del mes de juny.

També superaven el 20% de serveis fora de la seva comunitat en un còmput de tres mesos, tenint en compte que en aquest cas han prestat el 100% del servei fora del seu territori. A més, dos d’aquests vehicles immobilitzats no disposaven de cap autorització de transports VTC.

Cal tenir en compte que des del 2 d’agost el Servei d’Inspecció de la Direcció General de Mobilitat va començar a denunciar i immobilitzar l’activitat il·legal d’aquests vehicles a les Balears. “Des del Servei d’Inspecció se seguirà a diari controlant, denunciant i sancionant aquest tipus de conductes infractores fins que cessin i tots els vehicles VTC que operin a les Illes Balears ho facin dins el marc legal, eradicant qualsevol tipus d’intrusisme al sector” ha explicat el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu. 

Pla d’inspecció contra l’intrusisme

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla d’inspecció contra l’intrusisme en el sector del transport públic de viatgers a l’aeroport de Palma i a l’illa d’Eivissa, i contra l’intrusisme en el sector de mercaderies 2022, que impulsa la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. Aquest pla preveu 122 actuacions a l’aeroport de Palma, per part del Servei d’Inspecció de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre en col·laboració amb la Guàrdia Civil, Policia Local i Aena. Actuacions que consisteixen en controls aleatoris en totes les franges horàries, incloent també els caps de setmana i que duen a terme dispositius de fins a quatre agents, en funció de la disponibilitat i les tasques de control a fer. Entre els principals objectius de l’acció inspectora hi ha la detecció de persones i vehicles que puguin realitzar serveis de transports de viatgers sense autorització, així com el control de vehicles VTC.

stats