Societat 27/04/2020

Augmenten un 227% les peticions per rebre la Renda Mínima d'Inserció durant el confinament

L'IMAS ha aprovat el 87% de totes les sol·licituds fetes durant l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
L'IMAS ha acceptat el 87% de les peticions de RMI que s'han fet durant el confinament

PalmaUn total de 2.017 persones es beneficiaran aquest mes d’abril de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), prestació que atorga l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) a través de l’àrea d’Inclusió Social. A partir de la segona setmana de confinament, les sol·licituds rebudes a l’IMAS per percebre aquesta ajuda han augmentat un 226% respecte del 2019, i la institució ha aprovat un 87% de les peticions rebudes.

En concret, fins al 20 d’abril s’han registrat 147 sol·licituds noves, que són més del triple de les presentades durant tot el mes d’abril de l’any passat, quan es varen fer 45 peticions. "És un fet clarament relacionat amb la situació actual d’emergència sanitària, ja que tradicionalment l’abril és un dels mesos amb menor increment de sol·licituds perquè coincideix amb l’inici de la temporada turística i amb la incorporació al món laboral de treballadors nous", apunta l'IMAS en un comunicat.

Per donar resposta a l’increment de la demanda, la institució insular ha simplificat el procediment per sol·licitar la prestació, de tal manera que s'ha agilitat "al màxim" per incloure la major quantitat de sol·licituds en la nòmina del mes en què es produeixen.

Pel que fa al pressupost que s’hi destina, aquest mes s’ha fet una reserva de crèdit de 972.000 euros per cobrir totes les nòmines i per assegurar que es cobrin les prestacions durant els pròxims sis mesos. Així, s'ha gairebé duplicat la inversió en aquest ajut que es va fer durant el mateix període de l'any passat (543.570 euros).

La Renda Mínima d’Inserció és una prestació econòmica adreçada a cobrir les despeses bàsiques per a la supervivència i a garantir uns ingressos mínims a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Les quantitats econòmiques oscil·len entre els 461,51 euros per a les unitats familiars unipersonals i els 783,28 euros per a les famílies de cinc membres o més. Actualment, la mitjana d’RMI per unitat familiar és de 516,84 euros.

Com també ocorre amb la Renda Social Garantida, a causa de la crisi del coronavirus l’RMI és aplicable també a persones en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de l’emergència sanitària i s’admeten a tràmit situacions d’excepcionalitat que acreditin els serveis socials comunitaris bàsics, que són els encarregats de tramitar les sol·licituds noves durant aquest període.

stats