Societat 12/01/2021

Les Illes Balears rebran més doblers per a la gestió de residus a causa del turisme

A l'hora de repartir els fons es té en compte el volum que en genera cada comunitat i no la seva població

Ara Balears
2 min
Un dels punts de recollida de fems totalment desbordat.

PalmaLes Illes Balears rebran prop de 16 milions d'euros per finançar projectes vinculats a la gestió de residus. Segons ha detallat el Govern balear en un comunicat, l'augment d'aquesta partida pressupostària és conseqüència del canvi de criteri del govern espanyol. Enguany, per repartir els fons s'ha tingut en compte el volum de residus que genera cada comunitat i no la seva població, fet que beneficia comunitats on el pes del turisme és més elevat.

La major part dels quasi 16 milions que rebrà el Govern balear per a la gestió de residus s'emmarca en el pla de suport a la implementació de l'Estratègia Espanyola d'Economia Circular (EEEC) i a la normativa de residus. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha remarcat la importància de tenir en compte el volum de residus que gestiona cada comunitat a l'hora de repartir el fons i s'ha mostrat "molt satisfet" pel fet que l'Estat hagi tingut en compte una de les principals reivindicacions del Govern en matèria d'ajudes a la gestió dels residus.

Per la seva banda, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha assegurat que "la partida que rebran les Illes Balears pot suposar un impuls definitiu per assolir els objectius que marquen la Llei de residus i la normativa estatal i europea".

D'aquesta manera, el Govern balear podrà utilitzar aquesta partida pressupostària per subvencionar projectes que potenciïn la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus i millora de les existents, per a la construcció d'instal·lacions específiques per al tractament dels bioresidus recollits separadament o de noves instal·lacions de preparació per a la reutilització i el reciclatge d'altres fluxos de residus recollits separadament, i per dur a terme inversions relatives a instal·lacions de recollida, triatge i classificació de residus.

stats