Fortunes
Societat 03/11/2022

Els illencs de la llista Forbes

Miquel Fluxà se situa en el top 10, amb una fortuna de 2.700 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Miquel Fluxá, fill de Llorenç Fluxá Figuerola, creà el 1983 la cadena hotelera Iberostar.

PalmaEl president del grup Iberostar, Miquel Fluxà, s'ha situat en el top 10 de la llista Forbes d'Espanya. Amb una fortuna que arriba als 2.700 milions d'euros, Fluxà ocupa és el vuitè home més ric de l'Estat. D'aquesta manera, el president d'Iberostar ha pujat catorze posicions respecte de l'any passat.

No obstant això, la pujada més forta de l'any quant a personalitats illenques ha estat la de Carmen i Luis Riu, propietaris i principals executius de Riu Hotels. Ambdós passen d'ocupar el lloc 91 al 45, ja que han suplicat la seva fortuna, de 300 milions a 650 milions.

Un altre nom que destaca a la llista Forbes és el de Simón Pedro Barceló. El copresident del grup Barceló se situa en el número 61 dels més rics d'Espanya, amb una fortuna de 450 milions.

Per altra banda, i tot i que no es troba dins les 100 majors fortunes, Rafel Nadal és un dels noms que repunten de la llista. Amb 250 milions d'euros, el manacorí és l'esportista espanyol amb més patrimoni i es queda a les portes d'entrar a la llista.

Amancio Ortega continua sent el més ric d'Espanya, amb una fortuna que supera els 53 milions d'euros. En el darrer any el propietari d'Initex ha perdut 13,5 milions d'euros, però encara multiplica per deu la segona persona amb una major fortuna de l'Estat, que és la seva filla (Sandra Ortega) i té 5.400 milions d'euros.

stats