Societat 19/03/2020

Iberia inicia un ERTO que afecta 13.900 treballadors

En un principi durarà tres mesos però no descarta ampliar o reduir el període

Ara Balears
1 min
Flota d'Iberia

PalmaIberia ha presentat aquest dijous un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afecta 13.900 treballadors. En un principi durarà tres mesos, però la companyia no descarta ampliar o reduir el període en funció de com evolucioni la seva activitat. L'aerolínia s'ha vist obligada a prendre aquesta mesura davant la caiguda d'activitat que ha registrat a causa de la pandèmia del coronavirus, segons ha indicat l'agència Efe en una nota.

Totes les àrees de negoci relacionades directament amb l'operació se'n veuran afectades. Així, en el cas de les operatives de vol, handling, manteniment en línia i càrrega, el percentatge de treballadors afectat serà del 90%.

A les oficines i serveis centrals, tant corporatius com de manteniment i handling, se'n veuran afectats un 70% dels empleats. En la resta d'activitats de manteniment i a l'àrea de motors serà del 60%, mentre que en manteniment major afectarà un màxim del 80% durant els dos primers mesos i del 90% el tercer.

Tot i així, Iberia intenta garantir una mínima connectivitat amb la Península, permetre que els espanyols que són a fora puguin tornar a casa, i els estrangers que són a Espanya, al seu lloc d'origen.

La companyia ha anunciat també polítiques de flexibilització de reemborsament. Qui tingui un bitllet per viatjar fins al 30 d'abril pot sol·licitar a la web una bonificació pel mateix import i que podrà utilitzar fins al 31 de març del 2021 sense cap mena de restricció. També podrà canviar la reserva sense cap cost addicional.

stats