Societat 26/04/2021

IBDona convoca 600.000 euros en ajuts per iniciatives contra la violència masclista als ajuntaments

Les subvencions estan dotades amb 600.000 euros per al 2021 i 600.000 més per al 2022

ARA Balears
2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la presidenta de l'IBDona, Maria Duran.

PalmaL'Institut Balear de la Dona ha obert una convocatòria d'ajudes adreçades als ajuntaments perquè impulsin iniciatives destinades a erradicar la violència masclista, entre les quals hi ha activitats, investigacions, estudis i treballs tècnics sobre aquesta temàtica. La convocatòria és finançada amb el Pacte d'Estat contra la violència de gènere i està dotada amb 600.000 euros per al 2021 i 600.000 euros per al 2022.

Aquestes partides estan especialment pensades per a la contractació del personal tècnic dels ajuntaments o agrupacions de consistoris que tenen taules de coordinació i prevenció contra les violències masclistes o espais per abordar la prostitució, a més de l'elaboració d'estudis i investigacions. "Aquests ajuts suposen un impuls a les taules de coordinació municipals de les Balears, on ja n'hi ha 23 de constituïdes", ha explicat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant una reunió aquest dilluns amb ajuntaments de totes les Illes.

Concretament, la convocatòria permetria contractar personal a jornada parcial o completa –segons el nombre d'habitants del municipi– per cada taula de coordinació, amb un màxim de 30.000 euros l'any per als municipis o agrupacions de municipis de més de 12.000 habitants. Per a aquesta partida, es preveuen un total de 460.000 euros a l'any. Aquestes persones tenen la responsabilitat de dinamitzar les taules de coordinació i ser un punt permanent de contacte i coordinació per a tots els agents municipals implicats.

Investigacions, estudis i treballs

Per altra banda, la convocatòria reserva 140.000 euros per subvencionar investigacions, estudis i treballs tècnics sobre la violència de gènere fins a un màxim del 80% del cost total i 20.000 euros. Així, la directora de l'IBDona, Maria Duran, ha destacat que la convocatòria d'enguany supera la demanda que van presentar els ajuntaments en la darrera convocatòria, el 2019, que va ser de 323.000 euros.

"Estam en disposició d'ajudar tots els municipis que vulguin implicar-se activament en la lluita contra la violència de gènere i contra la prostitució", ha assenyalat Duran. El termini per presentar sol·licituds està obert fins al 12 de maig. A hores d'ara, a les Balears hi ha 23 taules constituïdes, 17 de les quals corresponen a municipis de Mallorca, tres a Menorca, dos a Eivissa i una a Formentera. També hi ha sis ajuntaments més en procés de constitució de la seva pròpia taula de coordinació.

stats