Societat 10/12/2021

El comitè d'informatius d'IB3 demana que no es reelegeixi Manresa com a director general

A partir del desembre Andreu Manresa i el seu equip han passat a tenir càrrec en funcions

ARA Balears
1 min
Imatge 140901 - ib3 - IB 01

El comitè d'empresa dels Informatius d'IB3 considera que el director general, Andreu Manresa, que ja es troba en càrrec de funcions, no ha intentat posar fi a l'externalització i ha perdut la confiança dels treballadors. Aquestes són les paraules amb les quals el comitè resumeix els sis anys de Manresa al capdavant de l'ens, en un comunicat en què demana al Parlament que no el torni a reelegir.

Els treballadors pensen que el cicle d'Andreu Manresa "està exhaurit" i insten a trobar una altra persona i un nou equip amb prou voluntat per solucionar el greu conflicte laboral en el qual es troben. A més de la internalització fallida, els empleats acusen directament Manresa de contractar la "pitjor empresa que ha passat per l'ens en 16 anys d'història". Una subcontracta que, segons expliquen, ha segregat els treballadors propis d'IB3 i subcontractats i ha intentat escatimar la pujada salarial a la qual estava obligada per licitació, amb sous irrisoris en els nous contractes.

El comunicat indica que, davant aquestes situacions, Manresa ha optat per "posar-se de perfil" i justificar en seu parlamentària que alguns dels problemes denunciats no li constaven. "Hem observat amb estupor com els directors d'IB3 han col·laborat activament en l'ocultació del sistema de treball normal a la radiotelevisió", deixen clar des del comitè.

Des del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears han mostrat el seu suport a la reclamació del comitè d'empresa i també han demanat que se substitueixi Andreu Manresa com a director de la radiotelevisió pública autonòmica una vegada conclòs el seu mandat de sis anys.

stats