Societat 23/04/2020

L'IB-Salut distribueix 46 respiradors a les UCI dels hospitals i al 061

Aquestes màquines permetran fer front a possibles rebrots de la pandèmia en millors condicions

Ara Balears
1 min
Un professional sanitari es prepara a l'hospital de Son Espases

PalmaL'IB-Salut ha rebut aquesta setmana 20 nous respiradors mecànics –marca Hamilton G5– que distribuirà entre les UCI dels hospitals de les Balears. Aquests respiradors se sumen als 16 que es varen rebre el març i als 10 respiradors de transport que va enviar el Ministeri de Sanitat. En total, es repartiran 46 màquines, una part de les quals també serà per al 061. La inversió de l'IB-Salut en la vintena de respiradors nous ha estat de 690.196,3 euros –cadascun té un cost de 34.509,81 euros–, i forma part de la previsió de compra per fer front a la crisi sanitària provocada pel coronavirus, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat.

Segons l'Executiu, "la situació actual a les unitats de cures intensives dels hospitals de les Balears és de normalitat", però "l'adquisició dels respiradors permetrà fer front a possibles rebrots de la pandèmia en millors condicions". Aquesta classe de respirador mecànic és una de les més modernes del mercat, està catalogada de gamma alta i es pot adaptar a adults i infants.

Quant a la distribució dels 20 nous respiradors, cinc aniran a l'hospital Can Misses; cinc, a Son Llàtzer; quatre, a l'Hospital de Manacor; l'Hospital Mateu Orfila en rebrà tres, i tres més s'enviaran a l'Hospital Comarcal d'Inca. El Govern ha indicat que tots els centres els rebran els pròxims dies.

Pel que fa als respiradors de transport que va enviar el Ministeri de Sanitat, quatre varen ser per al 061, i els hospitals de Son Espases, Son Llàtzer, d'Inca, de Manacor, Mateu Orfila i Can Misses en varen rebre un cadascun. A més, el març passat el Govern també va distribuir a tots els centres hospitalaris de les Balears 16 respiradors.

stats