Societat 29/05/2020

Els hotelers reclamen al govern espanyol més "claredat" en les condicions dels ERTO

La FEHM demana que es "flexibilitzin" i que es prevegin "bonificacions" per a les empreses que obriran a partir de l'1 de juliol

Ara Balears
2 min
A mitjan juny es posarà en marxa una prova pilot

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha reclamat al govern espanyol que sigui "clar" amb les condicions dels Expedients de Regulació Temporal (ERTO) que tindran les empreses hoteleres a partir de l'1 de juliol, ja que encara "hi ha incertesa i és molt necessari tenir-ne informació clara", segons ha destacat la presidenta de la patronal, Maria Frontera, en un vídeo.

"Les empreses tenim unes necessitats molt concretes i s'han de començar a aclarir dubtes, no només presents, sinó també futurs. És prou clar que no hi haurà activitat per a tots aquesta temporada i que els ERTO i les exempcions de les quotes de la Seguretat Social s'han d'estendre fins a final d'any", ha comentat.

La presidenta explica que amb la regulació actual dels ERTO, "quan un centre de treball reinicia l'activitat turística, tots els treballadors queden afectats i, per tant, es penalitzen les bonificacions de les cotitzacions de la Seguretat Social". Per això, considera que aquesta regulació "s'ha de flexibilitzar i no penalitzar". Si es fes així, "els treballadors "cobrarien les seves nòmines, les empreses continuarien amb les bonificacions i cotitzacions a la Seguretat Social i l'Administració no hauria de fer front als pagaments dels treballadors que es reincorporessin a la feina", concreta.

Pel que fa a la prova pilot que es pretén posar en marxa a mitjan juny, Frontera apunta que si existeix una oportunitat de reiniciar la temporada turística, "s'ha d'aprofitar", perquè cada dia que passa "les conseqüències econòmiques són més greus".

Frontera destaca que l'objectiu d'aquesta iniciativa és demostrar que Mallorca "és una destinació segura que aplica els seus protocols amb rigor" i que és capaç de "liderar la recuperació internacional". Per això, considera que les "administracions implicades haurien d'esforçar-se que es tiri endavant, ja que no poden fer res més que aportar aspectes positius a la situació".

stats