Societat 22/08/2018

Els hotelers pitiüsos denuncien que prohibir l'alcohol en el 'tot inclòs' els resta competitivitat

També han reclamat l'eliminació de l'impost turístic

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera (FEHIF) ha denunciat aquest dimecres que prohibir la inclusió de l'alcohol a l'oferta del règim de 'tot inclòs' els resta competitivitat respecte d'altres destinacions turístiques.

Per als hotelers pitiüsos, aquesta "nova volta de rosca reguladora", és una de les qüestions, juntament amb l'impost turístic, per les quals el sector, que "tan bé ha funcionat durant les últimes temporades", ara està "inquiet".

Segons detallen, els hotelers reclamen l'eliminació de l'impost turístic amb vista a l'any vinent i anuncien que recorreran als tribunals per la prohibició de l'alcohol en el 'tot inclòs'.

Pel que fa a l'impost turístic, assenyalen que "fer pagar al turista les nostres infraestructures i altres despeses no és lògic" i que "és una desconsideració cap a ells i tota la indústria, els empresaris i els treballadors de les Balears".

A més, asseguren que el personal de les recepcions "es queda mut quan li pregunten on van els seus diners".

Quant a prohibició de la inclusió de l'alcohol en la modalitat de 'tot inclòs', anuncien que discutiran sobre la legalitat de la mesura en els tribunals de justícia, "en totes les jurisdiccions" a l'abast de la federació, i que també demanaran "indemnització per danys i perjudicis a qui pertoqui".

"És una mesura inacceptable des de l'òptica empresarial. No es pot coartar la llibertat d'unes empreses per afavorir-ne d'altres i privar els nostres clients d'una opció comercial legal i legítima, i molt principalment destinada al turisme familiar", assenyalen.

Els hotelers expliquen que el turisme de gatera "beu majorment en altres llocs". "Hem perdut i sembla que continuarem perdent competitivitat exclusivament per les nostres decisions, enfront d'altres destinacions, incloses les espanyoles".

stats