Societat 18/08/2020

L'hotel Palma Bay rep el primer grup d'infectats per covid-19

En aquesta ocasió el centre no estarà medicalitzat i s'habilita per poder garantir l'aïllament dels pacients positius i contactes estrets

Ara Balears
1 min
L'Hotel Meliá Palma Bay, en una imatge d'arxiu

PalmaL'hotel Palma Bay rebrà aquest dimarts el primer grup de 25 persones que s'allotjaran a l'establiment per estar-hi aïllades arran que han donat positiu en covid-19, segons ha informat el Govern en un comunicat. En aquesta ocasió l'hotel no estarà medicalitzat, sinó que funcionarà com un establiment hoteler amb 250 llits disponibles per a pacients positius de coronavirus i contactes estrets que no puguin garantir l'aïllament al seu domicili.

Segons ha informat la Conselleria de Salut, d'aquesta manera es podrà garantir l'aïllament dels pacients asimptomàtics que no necessiten ingrés hospitalari però han d'estar en quarantena durant 14 dies i no els és possible o bé perquè no disposen de domicili o aquest no és adequat per garantir l'aïllament en condicions òptimes o bé perquè conviuen amb persones vulnerables. Per tant, es deixaran lliures llits dels centres sanitaris per destinar-los als pacients que necessitin atenció hospitalària.

Aquest mateix matí ja es traslladaran els primers pacients de covid-19 des de l'hospital Sant Joan de Déu de Palma a l'hotel Melià Palma Bay. Es tracta del trasllat programat en ambulància de 25 pacients autònoms, que s'allotjaran a la segona planta, que disposa de 35 habitacions d'ús individual.

Aquest establiment, que es va condicionar durant la setmana passada, té una capacitat màxima de 250 llits, distribuïts en vuit plantes. A més, el Govern ha volgut remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat de les Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients.

stats