Successos

Un home mata els seus dos nets i després es treu la vida en un poble de Granada

L'home s'havia atrinxerat amb els dos nens, de 10 i 12 anys, després d'una forta discussió amb el gendre

ARA
2 min
Agents de la Guàrdia Civil i cotxes de la funerària, en el lloc dels fets

Un home que s'havia atrinxerat al seu domicili durant tota la nit passada amb els seus dos nets menors d'edat ha matat els nens i posteriorment s'ha tret la vida amb una escopeta de la seva propietat a Huétor Tájar, un municipi de Granada. L'home, de 72 anys, es va tancar a casa amb les criatures, de 10 i 12 anys, diumenge cap a les nou del vespre. Poc abans s'havia produït una discussió entre l'avi i el seu gendre i pare dels menors, que també vivia en el mateix immoble però en cases diferents. En l'enfrontament, el parricida va arribar a exhibir una escopeta de caça per a la qual tenia llicència. Els veïns van sentir la discussió entre tots dos i cap a les 21.45 hores van alertar el 112 i la Guàrdia Civil, segons han explicat fonts de la investigació a l'agència Efe.

Quan els agents van arribar al domicili, l'home ja s'hi havia atrinxerat i va disparar dos trets a l'aire des de la finestra per advertir que estava armat, segons ha explicat el delegat del govern central a Andalusia, Pedro Fernández. El cos armat ha estat en contacte permanent amb l'home, negociant durant tota la nit, i fins i tot s'hi havia traslladat un grup d'agents especialistes en mediació des de Madrid. Després d'hores de tasques de mediació, cap a les cinc de la matinada l'home ha dit als agents que aturava la conversa perquè havia de preparar els seus nets perquè anessin a aquella hora als centres educatius.

Però eren les 8.25 hores i al veure que els menors no sortien per anar a l'escola i a l'institut ni es rebien senyals des de l'interior, agents del cos han accedit a l'habitatge i han trobat els cossos sense vida dels dos menors i de l'adult. De fet, l'avi es va treure la vida en el moment que la policia ha irromput en l'habitatge. Tot i que l'autòpsia encara ha de confirmar les causes de mort, els investigadors treballen amb la hipòtesi que un dels nens hauria mort asfixiat i l'altre a conseqüència d'una ferida de bala. Posteriorment, l'home s'hauria disparat a ell mateix.

L'Ajuntament de Huétor Tájar decretarà aquest dilluns tres dies de dol oficial per l'assassinat dels dos nens, que ha consternat aquest municipi de 10.000 habitants. A més, quatre especialistes en dol s'han traslladat a l'escola i a l'institut on estudiaven els menors per oferir atenció psicològica als companys dels nens.

Un accident de cotxe

Tot i que el delegat del Govern ha manifestat que "no és determinant per a la investigació d'aquests fets", sí que ha confirmat que la dona i la filla del presumpte homicida (l'àvia i mare dels menors) van morir el març passat en un accident de trànsit. El vehicle, conduït per l'ara parricida, va col·lidir contra un mur després de patir un desmai. Tant ell com els nets van resultar ferits, però van sobreviure. Des de llavors, el pare dels nens (actualment sota vigilància mèdica) volia limitar el contacte dels nens amb l'avi.

Segons fonts coneixedores, l'home rebia atenció especialitzada pels problemes de salut mental que arrossegava des de l'accident, del qual se sentia culpable, segons ha indicat l'alcalde d'Huétor Tájar, Fernando Delgado, que ha afegit que ningú no va poder pensar que la situació familiar pogués arribar "a aquest extrem".

stats