Mobilitat
Societat 29/12/2022

Hila no vol dir quines al·legacions presentarà al tramvia de Palma

Aquest dijous s'ha presentat la nova Bicipalma: més bicis i més estacions

2 min
La presentació de la nova BiciPalma

PalmaEl batle de Palma, José Hila, no ha volgut fer públiques quines seran les al·legacions que presentarà l'Ajuntament de Ciutat al projecte del tramvia de Palma, però ha assegurat que desitja que el projecte "sigui una realitat". En aquest sentit, Hila ha assegurat que explicaran les al·legacions en ser el moment, però ha remarcat que està completament a favor d'aquest projecte.

Durant la presentació de Bicipalma, Hila ha destacat que el tramvia "transformarà la ciutat" i és el mitjà de transport que "Palma necessita". Per al batle de Cort, un dels papers claus que jugarà aquest tramvia en la mobilitat i la sostenibilitat de Ciutat és la connexió que tindrà amb l'aeroport de Son Sant Joan.

"Com a ajuntament donam suport completament a aquest projecte i el consideram clau per millorar la sostenibilitat i la mobilitat, però és normal que facem propostes de millora", ha sentenciat.

La nova Bicipalma: més bicis i més estacions

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dijous el nou Bicipalma després de renovar les estacions i les bicicletes. A més, durant la presentació, el batle de Palma, José Hila, ha explicat que està previst que en els pròxims tres mesos es tripliqui progressivament tant el nombre de vehicles com d'estacions. A més, també està previst que amb aquesta ampliació el servei arribi a molts més barris.

En aquest sentit, el Consistori ha detallat que Bicipalma ja disposa des d'avui de 37 estacions operatives i que la intenció és continuar a partir d'ara sumant noves estacions fins a arribar a les 85 planificades amb 930 bicicletes noves (270 elèctriques i 660 mecàniques).

Les noves bicicletes de BiciPalma

Davant aquesta aposta per la mobilitat sostenible, el batle de Palma ha defensat que "la transformació de Palma està en marxa i aquest n'és un exemple més". "La ciutat s'està transformant per ser una ciutat més saludable i sostenible", ha sentenciat Hila durant la presentació del nou Bicipalma.

Per la seva banda, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau ha remarcat la feina feta durant els darrers anys i ha assegurat que s'assoliran els objectius previstos "en un temps rècord".

En la presentació, el consistori ha explicat, també, que a partir de la segona quinzena de gener s'obrirà el termini perquè els nous usuaris puguin descarregar-se l'app i començar a emprar el nou sistema.

stats