Hollywood
Societat 28/11/2022

Helena Bonham Carter surt en defensa de Johnny Depp i J.K. Rowling

L'actriu ha criticat la cultura de la cancel·lació

3 min
Helena Bonham Carter als Oscar 2013 / REUTERS

BarcelonaL'actriu Helena Bonham Carter no té pèls a la llengua quan es tracta de donar la seva opinió. En una entrevista publicada aquest cap de setmana al The Sunday Times Magazine, la intèrpret, que en els últims anys ha donat vida a la princesa Margarida a la sèrie The Crown, s'ha mostrat contundent en la seva defensa de dos dels seus amics, Johnny Depp i J.K. Rowling.

Bonham Carter, que quan estava casada amb Tim Burton va fer diverses pel·lícules al costat de Depp, ha assegurat que el seu amic es mereix poder reprendre la seva carrera perquè ha quedat totalment "rescabalat" després del judici que el va enfrontar a la seva exdona, Amber Heard. L'actriu assegura que durant el seu enfrontament amb Depp Heard es va aprofitar del moviment Me Too. "És el problema amb aquest tipus de coses: la gent puja al carro perquè està de moda i es vol convertir en portaveu", afegeix.

Les declaracions de Bonham Carter arriben passats uns mesos del judici per difamació entre Johnny Depp i Amber Heard després que l'actriu publiqués un article al Washington Post en què donava a entendre que el seu marit l'havia maltractat durant els anys que van estar junts. El judici, que es va convertir en un gran espectacle mediàtic, va acabar amb una sentència que donava la raó a Depp en tres dels càrrecs per difamació i a Heard en un càrrec de la contrademanda que va presentar. El jurat va condemnar l'actriu a pagar 15 milions de dòlars al seu exmarit, mentre que ell n'havia de pagar dos a ella.

En l'entrevista, Bonham Carter també dona la seva opinió sobre la coneguda com a cultura de la cancel·lació, moviment del qual assegura que no és partidària. "Hem d'excloure un geni per les seves pràctiques sexuals? Hi hauria milions de persones a les quals hauríem de cancel·lar si miréssim de prop la seva vida personal. No pots prohibir les persones. Odio la cultura de la cancel·lació. S'ha convertit en una cacera de bruixes histèrica amb poca capacitat de comprensió", remata.

Suport a J.K. Rowling

Bonham Carter també ha donat la seva opinió sobre les polèmiques que fa temps envolten J.K. Rowling, creadora de la saga de Harry Potter. L'actriu, que va interpretar Bellatrix Lestrange a quatre de les pel·lícules sobre els llibres del mag, s'ha queixat de les crítiques que ha rebut l'escriptora, que en els darrers anys ha estat a l'ull de l'huracà per diversos comentaris que han estat titllats de transfòbics. "És horrorós, un munt de bestieses. Crec que està sent perseguida. Crec que la gent està portant el moralisme a l'extrem. Ella té dret a tenir la seva pròpia opinió, sobretot si ha patit abusos. Tothom té el seu historial de traumes i s'ha de respectar d'on ve el dolor de cada persona. No tens per què estar-hi d'acord en tot; això és absurd i avorrit. Ella no ho diu de forma agressiva, només explica la seva experiència", detalla.

Els comentaris antitrans de Rowling van provocar que l'escriptora pràcticament no aparegués en l'especial d'HBO Max dedicat a les pel·lícules de Harry Potter. A més, Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint, que es van fer famosos interpretant Harry Potter, Hermione Granger i Ron Weasley, han criticat públicament les opinions de l'escriptora, una decisió que Bonham Carter no aprova. "Crec que l'haurien de deixar tenir les seves opinions, però crec que estan molt preocupats per protegir la seva base de fans", assenyala. L'actriu diu que és de l'opinió que els famosos no haurien de parlar públicament d'altres famosos.

stats