La setmana que m'espera
Societat 08/10/2022

“He bussejat per tot el món, però fer-ho a Formentera no té preu”

El diputat del PSIB-GxF-EU, Antonio Jesús Sanz, explica com serà la seva setmana

2 min
Antonio Jesús Sanz , diputat del PSIB-GxF-EU

PalmaAls matins tenc una rutina bastant definida. Si no he d’anar a Palma, m’aixec a les 7 h. Només berén d’un cafè americà, ja que faig dejuni intermitent. Ho havia deixat uns mesos, però ho he recuperat. Després trec el ca a passejar; és la primera cosa que el dia em demana. Aprofit per parlar amb el meu home i el meu fill abans que se’n vagi a escola i, a partir d’aquí, em pos a fer feina. Som diputat al Parlament, però quan estic a Formentera s’ha de revisar la premsa, escoltar les ràdios locals i estar atent a l’actualitat de l’illa. A banda d’això, sempre hi ha actes, reunions, presentacions... i treballar amb l’equip de govern del Consell insular.

Entre dimarts i dijous solc estar a Palma, entre plens i comissions. Concretament, estic a la Comissió de Salut, Medi Ambient i Economia. Els dimarts m’he d’aixecar a les 4 h, ja que el vaixell per anar a Eivissa surt a les 5.45 h i després he d’agafar l’avió cap a Palma. Ja m’ho deix preparat tot el dia anterior per anar amb temps, i arrib pràcticament just al ple. Si vaig i torn el mateix dia a Formentera, perd pràcticament vuit hores només de transport.

He de dir que ja m’he acostumat a la vida entre illes. Els primers mesos varen ser més complicats, ja que la política local i l’autonòmica tenen dinàmiques molt diferents. Tot això fa que miri el calendari constantment per tenir-ho tot organitzat. Si sé que ha de fer mal temps, ja vaig a Eivissa o Palma el dia anterior, pel fet que la mar no n’entén, d’horaris.

El vessant polític em ve de família. A la meva família sempre hem estat socialistes i, de fet, record que a casa dels meus avis materns arribava la revista El socialista. Així i tot, estic en la militància activa des del 2014, aproximadament. En aquesta data ja feia set anys que estava a Formentera. Vaig venir per amor i, quan em va sortir una oportunitat laboral, vaig venir-hi des de València. Ja que xerr de València, tot i que el meu home cuina millor que jo, la paella valenciana és el meu plat estrella. De fet, intentam fer-ne una cada setmana.

Tenc dos grans hobbies. Un d’ells és la lectura, des que som petit m’hi he aficionat molt. Només diré que quan em vaig independitzar, de les caixes que me’n vaig endur, el que més tenia eren llibres, i enguany ja n’he llegit almenys vint. Avui dia, una de les coses que va sempre a la maleta és el llibre electrònic. M’agrada llegir en paper, però electrònicament és més còmode.

D’altra banda, som molt aficionat al busseig, podria ser professional. Amb l’antiga llei vaig arribar a baixar fins a 46 metres, tot i que ja no es pot. Dissabte passat vaig fer 38 metres fins a un vaixell enfonsat al port d’Eivissa. Intent fer-ho una vegada per setmana, però darrerament ho estic reduint a un cop per mes. He bussejat a moltes parts del món, des de Tailàndia fins a Costa Rica o Panamà, per exemple, però fer-ho a Formentera no té preu.

stats