Societat 06/10/2020

El preu de l'habitatge de segona mà de les Illes puja un 5,6% el tercer trimestre del 2020

El preu per metre quadrat és de 2.974 euros

Ara Balears
1 min
Els preus mitjans dels habitatges de les Balears són més alts al setembre que el juny del 2020

PalmaEl preu de l'habitatge de segona mà de les Balears ha pujat un 5,6% el tercer trimestre del 2020, en comparació amb el mateix període de l'any passat. Així, amb aquesta xifra se situa en una mitjana de 2.974 euros el metre quadrat, segons apunta Fotocasa en un informe.

Segons Efe, en l'àmbit estatal, el preu de l'habitatge de segona mà també ha experimentat una caiguda durant aquest mateix període. En concret, ha davallat un 1,5% durant el tercer trimestre, tot i que el descens interanual és d'un 2,4%, que situa el preu mitjà en 1.845 euros el metre quadrat.

No obstant això, els preus mitjans dels habitatges de les Balears, igual que a altres territoris espanyols com el País Basc, Cantàbria o Madrid, són més alts durant el setembre que el mes de juny d'aquest any. Per comunitats, les que han registrat una major caiguda durant aquest mateix trimestre són Castella - la Manxa, amb un 3,8%; Aragó, amb un 3,7%, i Castella i Lleó, amb un 2,6%.

"Pareix que el mes de setembre la pandèmia comença a tenir més incidència en els preus i es comencen a veure caigudes més generalitzades, de manera que en aquest tercer trimestre s'ha trencat la tendència a l'alça dels preus que s'havien vist durant els darrers tres anys", apunta la directora de comunicació de Fotocasa, Anaïs López.

Pel que fa a la classificació de preus per comunitats, Madrid és l'única que supera els 3.000 euros per metre quadrat. Per darrere hi ha el País Basc, amb 2.881 euros; Balears, amb 2.794 euros, i Catalunya, amb 2.423 euros.

stats