Guisat de mussola
Tallam la mussola i l’adobam amb sal, pebre bo, pebre bord i llimona; la deixam reposar unes dues hores. Amb la ceba, els alls, la pastanaga i la tomàtiga farem el sofregit, al qual després afegirem la patata esqueixada i el llorer. En haver fet dues voltes, ho banyam amb un tassó de vi blanc i llavors ho cobrim de brou. Ho deixam al foc fins que les patates sigun ben cuites; just al final hi tiram una picada d’all i julivert. Passam el peix per una barreja de farina i pa ratllat i el fregim procurant que quedi cruixent per defora però sucós a dintre. Ho acompanyam amb un allioli que farem amb un ou, una cullerada de tap de cortí, sal, llimona i oli d’oliva. No és més que l’actualització d’un plat molt mariner, econòmic i ben fàcil de fer. Si en preferiu la versió clàssica, fregiu la mussola passada només per farina i acabau-la de coure dins el guisat. Bon profit!
750 grams de mussola
Sis patates
Tres cebes
Sis tomàtigues de ramellet
Quatre alls
Dues fulles de llorer
Quatre pastanagues
Vi blanc
Brou de peix
Ametlles i julivert picats
Farina i pa ratllat
Tap de cortí
Un ou
Una llimona
Sal, pebre bo i oli d’oliva