Guisat de mussola

Tallam la mussola i l’adobam amb sal, pebre bo, pebre bord i llimona; la deixam reposar unes dues hores. Amb la ceba, els alls, la pastanaga i la tomàtiga farem el sofregit, al qual després afegirem la patata esqueixada i el llorer. En haver fet dues voltes, ho banyam amb un tassó de vi blanc i llavors ho cobrim de brou. Ho deixam al foc fins que les patates sigun ben cuites; just al final hi tiram una picada d’all i julivert. Passam el peix per una barreja de farina i pa ratllat i el fregim procurant que quedi cruixent per defora però sucós a dintre. Ho acompanyam amb un allioli que farem amb un ou, una cullerada de tap de cortí, sal, llimona i oli d’oliva. No és més que l’actualització d’un plat molt mariner, econòmic i ben fàcil de fer. Si en preferiu la versió clàssica, fregiu la mussola passada només per farina i acabau-la de coure dins el guisat. Bon profit!

750 grams de mussola

Sis patates

Tres cebes

Cargando
No hay anuncios

Sis tomàtigues de ramellet

Quatre alls

Dues fulles de llorer

Cargando
No hay anuncios

Quatre pastanagues

Vi blanc

Brou de peix

Cargando
No hay anuncios

Ametlles i julivert picats

Farina i pa ratllat

Tap de cortí

Cargando
No hay anuncios

Un ou

Una llimona

Sal, pebre bo i oli d’oliva