Societat 11/12/2019

La Guàrdia Civil farà prop de 1.000 controls d'alcoholèmia al dia a les Illes

Trànsit ha iniciat aquesta setmana una campanya per intensificar la vigilància, que també inclourà prop de 120 proves diàries de consum de drogues

Ara Balears
1 min
Alguns dels controls també inclouran proves per detectar el consum de drogues

PalmaLa Direcció General de Trànsit (DGT) ha iniciat aquesta setmana una campanya per intensificar la vigilància de l'ús d'alcohol per part dels conductors de vehicles a les carreteres de Balears en la qual practicarà unes 1.000 proves al dia, informa Efe.

En un comunicat, la DGT ha informat que, a més del miler de controls d'alcoholèmia, preveu fer durant els set dies unes 120 proves de consum de drogues.

L'agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil controla les carreteres interurbanes, i les policies locals fan proves en vies urbanes. Segons dades de la DGT, l'agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de Balears duu a terme una mitjana de 17.000 proves mensuals d'alcohol i unes 200 de drogues.

La DGT ha explicat que dels 911 conductors morts a Espanya el 2018, 145 varen donar positiu en controls d'alcohol, un 23% dels casos analitzats, i 117 persones varen consumir altres substàncies.

stats