Societat 19/08/2020

La Guàrdia Civil ha denunciat 345 'party boats' a les Balears des de la desescalada

Segons la Guàrdia Civil, les actuacions afecten tant casos particulars com professionals

Ara Balears
1 min
Intervenció de la Guàrdia Civil contra una Party Boat.

PalmaEl Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha denunciat 345 embarcacions perquè estaven relacionades amb party boats des de la reactivació de les activitats de navegació, segons ha informat aquest dimecres la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears. Entre aquestes denúncies hi ha casos "tant del vessant professional com del privat", puntualitzen les mateixes fonts.

Les activitats denunciades consisteixen en l'oferta de les party boats i en el "lloguer d'embarcacions per a l'organització a bord de les mateixes festes de caràcter privat", asseguren fonts de Delegació del govern. En aquest context, afegeixen, els investigadors han comprovat que un altre dels àmbits emergents és "la venda de begudes alcohòliques a embarcacions fondejades".

Les begudes, puntualitzen des de Delegació del govern, es distribueixen per mitjà de motos d'aigua o embarcacions privades fins als vaixells on es fan les festes privades. Tot i això, només dues de les denúncies han estat relacionades amb aquests casos.

Per altra banda, s'ha comprovat que algunes de les embarcacions que abans de la pandèmia es dedicaven a les festes privades han fet un canvi de model de negoci. És el cas de les embarcacions Magic i Attraction, de Mallorca, i Formentera Natural, de Formentera. Aquestes, indica la Guàrdia Civil, s'han adaptat a la nova situació i per això ara es dediquen a excursions familiars o de grups i no a les party boats.

stats