Societat 31/12/2020

La Guàrdia Civil engega el dispositiu especial per Cap d'Any i la nit de Cap d'Any

Els cossos policials demanen col·laboració ciutadana per destapar possibles festes il·legals

Ara Balears
1 min
Control de trànsit de la Guàrdia Civil a la carretera de Palmanova

PalmaLa Guàrdia Civil posa en marxa el dispositiu especial per a avui, 31 de desembre, i demà, dia 1 de gener, per assegurar el compliment de les restriccions imposades per lluitar contra el coronavirus, segons ha informat l'agència Efe. L'operatiu es desplegarà principalment a Mallorca, amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i l'actuació coordinada amb ajuntaments i policies locals.

A més, hi participen diverses unitats de la Guàrdia Civil, entre les quals s'inclou el Servei Aeri. Els controls han començat aquest dijous horabaixa a l'interior dels municipis i a zones rurals i inclouran controls d'alcoholèmia.

Per donar suport a les tasques dels cossos policials, la Guàrdia Civil ha demanat la col·laboració de les persones que sàpiguen de l'existència d'una possible festa amb aglomeracions de persones. A aquestes, els demanen que contactin amb la Policia Local del seu municipi o amb el 062.

Cal recordar que el decret llei del Govern, de dia 21 de desembre, intensifica les sancions previstes pels incompliments de la normativa. Així, les sancions poden arribar a multes d'entre 60.000 i 600.000 euros per a les persones que organitzin, comercialitzin o participin en qualsevol mena de festa, privada o pública, on hi hagi aglomeracions de gent.

A més, la normativa afecta els titulars de cases donades d'alta com a habitatges destinats a estades turístiques, locals o establiments. Per a aquests, la norma sancionadora preveu la imposició de, a més, la sanció monetària corresponent i el cessament de l'activitat comercial durant un període de fins a tres anys. En aquest cas, correspon a aquests titulars l'obligació d'expulsió immediata dels clients i l'avís a les autoritats.

stats