Societat 20/07/2020

Denuncien quatre embarcacions per fondejar sobre posidònia el cap de setmana a Calvià

Juntament amb aquestes, la Guàrdia Civil ha posat una vintena de sancions per altres motius a la mateixa zona

Ara Balears
2 min
Imatge de les embarcacions fondejant sobre posidònia d'aquest cap de setmana

PalmaAgents de la Guàrdia Civil varen posar quatre denúncies aquest cap de setmana a embarcacions que fondejaven sobre posidònia, amb motiu d'un operatiu integral que el cos va desplegar a la zona de Calvià. A banda d'això, varen posar una vintena de sancions més relacionades amb l'incompliment de les mesures sanitàries interposades pel coronavirus.

Segons han informat en un comunicat, agents de la Guàrdia Civil –juntament amb altres especialitats del cos, com ara la unitat de seguretat ciutadana Usecic, Servei Marítim i Servei Fiscal– han fet controls des del passat 16 de juliol tant de persones com de locals, vehicles i embarcacions a tota l'àrea del municipi de Calvià. Concretament aquest dissabte 18 de juliol es va desenvolupar un operatiu a la zona costanera de Calvià, amb motiu de la qual es varen comprovar llicències d'activitat, fondejos sobre posidònia, activitats nàutiques i control de mesures sanitàries i d'higiene pel coronavirus.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil va aixecar quatre actes de denúncia per fondejar sobre posidònia, nou a motos aquàtiques, set a embarcacions dedicades al xàrter nàutic i una per seguretat marítima per excedir el nombre de persones a bord en un vaixell. Juntament amb aquestes, es varen obrir dues actes per documentació.

El sector nàutic sobreviu a la pandèmia

El cos assegura en un comunicat que "la crisi sanitària no ha afectat el sector nàutic", atès que s'ha observat com "la navegació recreativa manté els nivells d'ocupació de l'espai marítim terrestre d'anys anteriors". En aquest sentit, destaquen "la sensació de seguretat que aquesta activitat trasllada als usuaris" i la "sortida" que suposa per al sector turístic, ateses les circumstàncies.

A banda d'això, durant els dies 16, 17, 18 i 19 es varen establir dispositius d'ordre públic des de l'inici de l'horabaixa fins a altes hores de la matinada als nuclis urbans de Magaluf, Santa Ponça i Peguera. El dijous 16 es va comprovar el tancament de locals dels carrers de Punta Balena, General García Ruíz i Federico García Lorca. Aquests es varen fer en suport dels inspectors d'Emergències, la Conselleria de Consum i la Policia Local.

stats