Societat 01/01/2021

La Guàrdia Civil conclou el dispositiu de Cap d'Any sense incidents greus

En els controls de trànsit s'han verificat 135 vehicles i s'han aixecat set actes de denúncia per conduir sota els efectes de l'alcohol

Ara Balears
2 min
Imatge del dispositiu de Guàrdia Civil per Cap d'Any

PalmaLa Guàrdia Civil ha donat per tancat el dispositiu especial de vigilància de Cap d'Any a les Illes Balears sense incidents greus, segons ha informat en un comunicat aquest divendres horabaixa. El cos policial va detectar diverses festes il·legals que havien de celebrar-se i va identificar prop de 135 vehicles en els controls de trànsits. En total, es van aixecar set actes de denúncia per conduir sota els efectes de l'alcohol i quatre per conduir sota els efectes de les drogues.

Una de les actuacions de la Guàrdia Civil del dispositiu va ser a Son Servera, on una patrulla –juntament amb la Policia Local– va posar una denúncia per incomplir el Decret 15/2020 al propietari d'una pizzeria. A l'interior, es concentraven desenes de persones, les quals van abandonar de seguida el lloc quan van veure els agents.

Per altra banda, van establir un dispositiu concret a la urbanització de Can Furnet, a Santa Eulària, després de rebre l'avís que pretenien celebrar una festa a una de les cases. Com a resultat, van identificar les dues persones organitzadores de la festa, un italià de 34 anys i un neozelandès de 20, que ja havien estat denunciats anteriorment per organitzar altres festes. Els agents els van trobar a un vehicle als voltants de la urbanització, en el qual transportaven 6 litres d'òxid nitrós, conegut com a gas de fer riure. Més tard, durant la matinada, la Guàrdia Civil ha denunciat nou persones que anaven de camí a la festa per incomplir les restriccions de mobilitat.

Per tal de garantir el compliment de la normativa imposada pel Govern balear per fer front a la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus, la Guàrdia Civil s'ha coordinat amb els ajuntaments i policies locals de tots els municipis. Així mateix, es van posar en marxa tasques d'investigació per identificar a través de les xarxes socials convocatòries de festes il·legals. Durant tota la nit, s'han rebut avisos sobre la celebració de festes, la majoria de les quals finalment complien amb la normativa.

stats