12-O
Societat 12/10/2022

La Guàrdia Civil ressalta el balanç d'arrestos i confiscacions de drogues de l'operatiu especial d'estiu

El cos ha celebrat aquest dimecres la festivitat de la Mare de Déu del Pilar, la seva patrona

ARA Balears
2 min
La Guàrdia Civil ha celebrat aquest dimecres el dia de la seva patrona

PalmaEl coronel en cap de la zona de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, ha reivindicat aquest dimecres l'èxit de l'operatiu especial desenvolupat durant la temporada turística amb la lluita contra el crim i el narcotràfic. La Guàrdia Civil ha celebrat aquest dimecres la festivitat de la Mare de Déu del Pilar, patrona del cos, amb un acte a la Comandància de Palma presidit per Hernández Mosquera i la delegada del govern, Aina Calvo, i amb la presència d'altres autoritats, com el batle de Palma, José Hila; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i representants del Govern.

El coronel, que ha començat el discurs en català, ha recordat que l'actual temporada turística, després de la pandèmia, ha estat un "important repte" per a les forces i cssos de seguretat per garantir un nivell de seguretat d'acord "amb l'excel·lència turística de les Illes". Segons ha indicat, el desplegament, reforçat amb agents de la Península, va complir el doble objectiu d'oferir una sensació de seguretat a residents i turistes i desplegar operacions contra el crim organitzat.

En aquest sentit, ha destacat la confiscació més gran de cocaïna rosa duta a terme a Espanya, com també al voltant d'una tona d'altres drogues i l'arrest de més d'un centenar de criminals i diversos milions d'euros en embargaments. Hernández Mosquera ha fet especial esment a l'excap de Salvament Marítim de Palma Miguel Félix Chicón per la "tasca incansable" per complir els rescats a la mar.

Félix Chicón ha estat, precisament, un dels condecorats durant l'acte i ha pronunciat unes paraules en nom de la resta de reconeguts. Per part seva, la delegada del govern ha subratllat que la Guàrdia Civil "creix i es consolida amb el temps" i ha subratllat el compromís dels agents amb la seguretat de les persones. Calvo ha fet especial esment a la col·laboració amb l'FBI per la intervenció a Palma de iots d'oligarques russos.

stats