Successos

Un mort en un tiroteig a ple carrer entre dos clans enfrontats a Tarragona

Els Mossos donen per controlada la situació després que un grup de persones s'hagi atrinxerat en un pis

2 min
Agents armats dels Mossos prop del lloc on ha tingut lloc el tiroteig al barri tarragoní de Campclar.

BarcelonaUn home ha mort en un tiroteig a ple carrer a Tarragona. Els fets han passat cap a les 13 h al barri de Campclar de la ciutat, molt a prop d'una comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons fonts consultades per l'ARA, dos homes més estarien ferits, però no es tem per la seva vida. Després del tiroteig, un grup de persones armades s'ha atrinxerat en un pis proper del seu domini i els Mossos han activat els GEI i la unitat de mediació per comunicar-s'hi. Finalment, agents de l'ARRO dels Mossos han entrat a l'habitatge. La intervenció, segons fonts policials, s'ha dut a terme sense incidents i els atrinxerats no han ofert resistència al veure que no tenien alternativa. A les 15.11 h, fonts policials donaven per controlada la situació. "Les persones presumptament implicades estan identificades i en seguretat", han afegit les mateixes fonts.

Vicenç Lleonart, cap de la regió policial de Tarragona, ha informat que en l'habitatge hi havia un grup de deu persones. Totes elles estan sota custòdia policial, però no han sigut detinguts. Ara, un per un, els implicats estan declarant per determinar el seu grau de participació en el tiroteig. Finalment, els Mossos han detingut sis persones d'entre 19 i 50 anys per la seva presumpta relació amb el tiroteig. En l'entrada a l'habitatge s'han requisat dues armes de foc, una de curta i una de llarga.

L'avís del conflicte l'ha donat un veí del barri quan ha vist que dos grups es començaven a barallar al carrer, pràcticament davant de la comissaria dels Mossos. La baralla ha derivat en un intercanvi de trets. Segons les primeres exploracions, tot apunta que les bales s'han disparat des d'una finestra, concretament un segon pis, i anaven dirigides a persones que eren al carrer. Tres homes han resultat ferits, un d'ells de gravetat, fins al punt que ha mort instants després. Una bala, segons fonts policials, li hauria perforat un pulmó. No tots els ferits ho són per ferida de bala, sinó que n'hi ha un altre amb un trau al cap després que li hagin donat un cop amb un objecte contundent.

Operatiu dels Mossos pel tiroteig a Tarragona

Tot plegat, segons fonts consultades per aquest diari, s'emmarca en una venjança entre dos clans familiars gitanos enfrontats pel control del barri. Una de les famílies implicades en el tiroteig és àmpliament coneguda pels cossos policials, segons les mateixes fonts. El tiroteig ha provocat el confinament de l'Escola Mediterrani, a tocar del lloc dels fets. A hores d'ara, un ampli dispositiu dels Mossos continua pentinant la zona a la recerca de més implicats. Es mantindrà un dispositiu d'ordre públic els pròxims dies per evitar nous enfrontaments, ja que els Mossos esperen intents de represàlies. El tiroteig ha obligat la policia a constituir un centre de comandament al lloc dels fets i al Complex Central d'Egara també s'ha format un comitè de crisi. També hi ha hagut diverses afectacions de trànsit i fins i tot 72 alumnes de l'Institut Escola Mediterrani s'han hagut de confinar.

stats