Economia
Societat 27/08/2022

El Govern treu una ajuda de 200.000 euros per contribuir a la diversificació econòmica

Es podran beneficiar d’aquesta subvenció els clústers industrials i els centres tecnològics empresarials de les Balears

ARA Balears
2 min
El Govern ignora la proposta del clúster de biotecnologia per impulsar el sector

PALMAHi ha 200.000 euros de pressupost destinats al foment de la cooperació empresarial i la competitivitat dels sectors productius empresarials de les Illes Balears. Els objectius són: "afavorir la innovació, el creixement i l'expansió empresarial i, en definitiva, dotar de capital productiu el nostre territori". Així ho ha anunciat el Govern en un comunicat que informa de la nova estratègia de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General d’Indústria. El conseller Juan Pedro Yllanes destaca, de fet, que la finalitat d'aquesta subvenció és "contribuir a una diversificació econòmica que asseguri l’autoproveïment insular i la creació de llocs de feina estables aliens a la temporalitat".

Es podran beneficiar d’aquesta subvenció els clústers industrials i els centres tecnològics empresarials de les Balears que realitzin accions per "afavorir el desenvolupament, la modernització, la innovació tecnològica de les empreses, potenciar els seus serveis i finançar adequadament la indústria, amb especial atenció a les empreses de dimensió petita i mitjana".

Segons detalla el comunicat, seran subvencionables tots els conceptes o activitats que s’hagin executat i pagat entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022, ambdós inclosos, i que estiguin relacionats amb despeses de funcionament de les estructures de coordinació i gestió de l’entitat o que estiguin directament vinculades al funcionament ordinari de l’entitat, així com col·laboracions externes, com ara despeses externes de consultoria.

L’import màxim subvencionable serà de 40.000 euros per beneficiari i el termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el pròxim 4 d’octubre. Les bases es poden consultar en aquest enllaç.

Els clústers han de ser entitats sense ànim de lucre i s’han de caracteritzar per ser una combinació d’empreses i centres de recerca i de formació públics o privats que estiguin involucrats en processos d’intercanvi col·laboratiu que tinguin com a objectiu executar projectes innovadors.

stats