Societat 31/07/2020

El Govern tindrà accés a les dades dels passatgers internacionals que arribin a les Balears

La informació extreta dels controls de viatgers, que fins ara recollia el Ministeri, s'enviarà a la Conselleria de Salut per tal d'augmentar la seguretat sanitària

Ara Balears
2 min
Un grup de turistes a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum i el Ministeri de Sanitat firmaran un conveni per cedir dades extretes del control sanitari que es fa als passatgers internacionals que arriben a les Balears. Amb aquest acord, el Govern tindrà accés a la informació que es recull amb l'aplicació Spain Travel Health sobre la salut dels viatgers de tercers països amb destinació a les Illes, segons ha explicat la Conselleria en un comunicat. El conveni tindrà una durada inicial d'un any i podrà ser prorrogat per períodes semestrals fins a un màxim de dos anys.

Fins a aquest moment, aquesta informació era recaptada pel Ministeri de Sanitat, però ara hi tindrà accés el personal de l'Administració autonòmica, així els òrgans competents la podran utilitzar per vetlar per la salut pública i l'assistència sanitària a les Illes. En concret, les autoritats autonòmiques tindran accés a les dades del passatger, podran saber el que hagin declarat en els controls sanitaris en relació amb el covid-19, com per exemple si presenten tossina o dificultat respiratòria, si han estat en contacte amb qualque pacient positiu confirmat de covid-19 en els 14 dies anteriors o si han anat a un hospital en les dues setmanes prèvies al viatge.

Fins ara, els controls sanitaris que s'havien fet als passatgers internacionals tant del trànsit aeri com marítim presentaven resultats que permetien dissuadir i prevenir la transmissió de la malaltia, però ara, tal com ha avançat el tema de la pandèmia, es necessiten més elements, com per exemple passar informació concreta d'aquests controls a les autoritats sanitàries de salut pública de l'Arxipèlag. Cal recordar que aquesta informació només es tractarà per a finalitats de salut pública i que l'objectiu és garantir la seguretat de l'assistència sanitària i protegir els interessos dels passatgers.

stats