Societat 20/12/2021

El Govern subvencionarà amb un milió d'euros els ajuntaments per oferir escoles de vacances a preus reduïts

Els consistoris que rebin aquesta ajuda oferiran a les famílies serveis per un màxim de 100 euros per mes i participant

ARA Balears
2 min
Infants entrant a una escola.

PalmaLes vacances escolars són etapes complicades per a aquelles famílies amb fills i filles menors. Molts de pares i mares que treballen tenen grans dificultats per compaginar la feina amb una atenció adequada dels fills quan no hi ha escola. Sens dubte, una de les opcions que tenen són les escoles de vacances, per això el Govern, mitjançant la Conselleria d'Afers Socials i Esports, destinarà un milió d'euros per subvencionar els ajuntaments que organitzin activitats de lleure durant els períodes de vacances escolars a preus reduïts.

Aquests diners procedeixen del fons del Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat, que gestiona la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. Els ajuntaments que rebin aquesta subvenció oferiran a les famílies serveis per un màxim de 100 euros per mes i participant. En el cas de famílies més vulnerables, el preu màxim serà de 50 euros al mes i participant.

Aquesta mesura forma part del primer Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears 2021-2024. Segons la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ”amb aquesta convocatòria, el Govern assumeix el compromís de facilitar que tots els ajuntaments puguin oferir escoles de vacances i altres activitats de lleure en període de vacances escolars per a aquelles famílies que tinguin dificultat de conciliar la vida laboral i familiar".

Per part seva, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat que "assolim una nova passa en l’execució del Pla de Conciliació i Corresponsabilitat, complint un dels compromisos amb les famílies de les Balears com és el fet de facilitar l’accés a les activitats dirigides en els períodes no lectius de Pasqua, Nadal o l’estiu, amb l’objectiu d’ajudar en la conciliació, especialment de les mares, que són les que encara ara s’encarreguen sobretot dels fills i les filles".

La convocatòria de subvencions s'ha publicat aquest dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i està destinada específicament als ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors que vulguin organitzar el 2022 activitats de lleure en qualsevol època de vacances: Setmana Santa, estiu i Nadal vinents.

stats