Medi Ambient
Societat 03/01/2024

El Govern rebutja la restauració de les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló

Les plataformes veïnals han celebrat la decisió de l'Executiu de no autoritzar els projectes, que han titllat d'"inviables"

ARA Balears
1 min
Una pedrera de Sineu.

PalmaEl Govern, a través de la Direcció General d'Indústria, ha rebutjat els projectes de restauració de les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló. Segons ha recollit Europa Press, el departament ha pres la decisió arran d'una sèrie d'informes desfavorables en relació amb els projectes presentats per ambdues pedreres. Per la seva banda, les plataformes veïnals han celebrat la decisió de l'Executiu de no autoritzar els projectes.

En aquest sentit, les associacions veïnals han assenyalat que ha quedat constatat que els projectes eren "inviables", ja que que no existeixen residus inerts per poder reconstruir la muntanya destruïda, com estava plantejat, i que, d'acord amb la normativa vigent, és necessari plantejar un altre tipus de rehabilitació de l'espai, respectuosa amb el medi natural i social dels barris dels voltants.

Així, per a les plataformes, tot i que les empreses puguin presentar recursos, la resolució situa la tramitació en un marc coherent amb la normativa actual, adequat a la majoria social i que presenta possibilitats per transformar aquests terrenys degradats en espais públics.

stats