Societat 22/06/2020

El Govern espera que l'ocupació hotelera d'aquest estiu sigui d'un 40% i d'un 80% el 2021

També confia a tenir una "resposta positiva" de Madrid sobre l'allargament dels ERTO en les pròximes hores

Catalina Riera
2 min
Turistes

PalmaEl Govern espera que l'ocupació hotelera d'aquesta temporada sigui d'un 40% i que amb vista al 2021 ja s'incrementi a un 80%. Així ho ha confirmat el conseller de Model, Treball i Turisme, Iago Negueruela, en una roda de premsa aquest dilluns després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i diversos operadors turístics d'Alemanya. Aquesta afirmació l'ha feta després que el president de la companyia hotelera Iberostar, Miquel Fluxà, manifestàs les previsions que té sobre la recuperació de les Balears. De fet, confia que "si es manté el ritme de creixement de la demanda per als pròxims mesos i se salva una part de la campanya del 2021, l'estiu del 2022 serà un "any normal".

Negueruela ha reconegut que el Govern, a principi de la pandèmia generada pel coronavirus, va fer unes "previsions molt dures" en les quals s'esperava una ocupació del "0% el mes de juliol i d'un 25% el mes d'agost", però ara són "millors".

Per altra banda, el conseller i l'empresari hoteler han coincidit també en la necessitat de plantejar al govern espanyol l'allargament dels ERTO, lligats a la crisi sanitària. Fluxà ha plantejat que Madrid "ha d'analitzar el tema amb el màxim de sensibilitat per poder-los allargar fins a final d'any", i Negueruela ha afegit que "almenys" s'ha de protegir els empresaris i treballadors acollits a l'ERTO "tot l'estiu". En aquest sentit, el conseller espera tenir una "resposta positiva" per part de Madrid en les pròximes hores.

Respecte al mercat britànic, Negueruela ha explicat que el següent pas del Govern és la "tornada dels visitants britànics, el segon més important per a les Balears, i particularment valiós a zones com Menorca i Eivissa". En aquest sentit, ha assenyalat que l'Executiu ja està treballant amb els principals touroperadors i que estan pendents de les mesures que estableixi el govern del Regne Unit.

Acaba el Pla Pilot

Aquest cap de setmana ha conclòs el Pla Pilot Turisme amb un total de 14 vols operats, 13 a Mallorca i 1 a Eivissa, i amb al voltant de 2.000 passatgers. internacional

stats