Societat 04/10/2023

El Govern no enderrocarà un dels edificis dels Don Pepe a Eivissa

Marta Vidal ha assegurat que el seu equip no es riurà de les 100 famílies afectades i cercarà solucions, encara que no ha concretat cap mesura

Esther Cabezas
2 min
Un cartell penjat en un dels edificis dels Don Pepe

EivissaLa consellera d'Habitatge, Marta Vidal, ha assegurat aquest dimarts al ple del Parlament que, finalment, no s'enderrocarà un dels edificis Don Pepe, a Eivissa, tal com havia previst l'anterior equip. Vidal ha explicat que en aquests moments se cerca una solució per a les 100 famílies que vivien en aquest edifici, 50 de les quals encara hi viuen, perquè aquest bloc d'apartaments continuï sent la llar d'aquestes persones. Així mateix, ha corroborat que l'altre edifici, que està desallotjat íntegrament per perill d'esfondrament, sí que serà derruït i, tal com estava previst, se'n construirà un de nou.

Vidal ha explicat que "si hi ha un informe favorable de Costes, com sembla, l'ús està permès des d'abans, i, per tant, alguna cosa es podria fer", en referència a la il·legalitat en què es va incórrer en la construcció d'aquests dos edificis, molt propers a l'aeroport del Codolar, a pocs metres de la mar. En aquest sentit, la consellera ha puntualitzat que es verificarà "la situació de legalitat originària de l'edifici", que s'estudiarà "detalladament". Així mateix, ha assegurat que ja s'està cercant una solució, per la qual cosa està en contacte amb el batle de Sant Josep, Vicent Roig, i amb el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí.

D'altra banda, Vidal ha parlat del drama dels residents a l'edifici, "que han patit amenaces, por, enganys i protocols absurds", en referència a l'actuació de l'anterior equip de govern progressista, segons el seu criteri. La consellera ha respost així a una pregunta de la diputada Patrícia de les Heras, de Vox, que ha assegurat que altres vegades sí que s'han cercat solucions. De les Heras s'ha referit a les mesures legislatives que es van aprovar a l'època Bauzá per evitar l'enderrocament de la mansió Cretu, que finalment es va esbucar, després de molts litigis.

stats