Societat 09/07/2020

El Govern limitarà les reunions a 70 persones als espais oberts i a 30 als tancats

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha justificat aquesta mesura per les festes que s'han detectat

Ara Balears
2 min
Un dels concerts musicals de la festes.

PalmaEl Govern balear limitarà les reunions a 70 persones als espais oberts i a 30 als espais tancats, segons ha informat l'agència Efe a partir de les declaracions que ha fet la consellera de Salut, Patricia Gómez, a la Cadena Ser. A més, ha indicat que incomplir l'obligació de dur la mascareta podria suposar una multa de fins a 100 euros, encara que es preveuen altres sancions.

La consellera ha assegurat que aquesta limitació a les reunions es publicarà a la resolució que modificarà el decret de nova normalitat per imposar l'ús de la mascareta als espais oberts públics i d'accés públic, que està previst que s'aprovi aquest divendres o dissabte i que n'establirà l'ús obligatori excepte a la platja, a la piscina, a la feina i per fer esport.

La consellera ha justificat aquesta mesura de limitació de les reunions per les festes que s'han detectat a Eivissa a les cases privades amb aglomeracions de persones i fins i tot amb el pagament d'entrada, la qual cosa ha obligat l'Executiu balear a "ser més restrictius". "La realitat ens indica que els nous pacients són, en aquests moments, de símptomes lleus o asimptomàtics i això ens obliga a extremar les mesures", ha dit.

Aquest mateix dimecres, el Govern, els ajuntaments i els consells insulars varen informar que estan preparant una estratègia conjunta per lluitar contra les festes il·legals que no compleixen les mesures de seguretat sanitària.

Gómez ha recordat que en una setmana s'han detectat tres brots nous a Mallorca, de manera que n'hi ha nou d'actius a les Illes. L'Arxipèlag, ha dit, és un "territori molt fràgil", en el qual "el nombre de visitants augmenta de manera exponencial" i on només un 1,4% dels ciutadans ha passat la malaltia, segons el darrer estudi de seroprevalença.

stats