Societat 12/08/2020

El Govern limitarà encara més l'aforament als espais públics i privats per evitar contagis de covid-19

Les restriccions afectaran les reunions socials i els locals d'oci, però Salut encara no ha detallat quin serà el nombre de persones permès

K. O.
2 min
Un noi aquests dies a casa seva fent feina amb un ordinador portàtil.

PalmaEl Govern limitarà encara més les trobades familiars i d'amics als espais públics i privats i restringirà l'aforament en els locals d'oci perquè, segons la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, és on s'estan produint més contagis de coronavirus. De fet, aquest dimarts es va batre un nou rècord de nous casos de covid-19 en un dia, amb 228 infectats, segons dades de la Conselleria de Salut, però malgrat això Font descarta que hi pugui haver una "allau" de nous ingressos hospitalaris relacionats amb el virus i assegura que actualment "no tenim pressió" als hospitals.

"No m'atrevesc a dir que n'hi hagi una nova onada, és un concepte tècnic, diria que hi ha una corba de casos ascendent", ha dit Font. Les noves restriccions, que s'anunciaran definitivament aquesta setmana, reduiran les trobades socials que ara estan establertes en 30 persones als espais públics i 15 als privats, però Salut encara no ha detallat quin serà el nombre de persones permès. "El 90% dels nous casos són persones amb menys de 40 anys que tenen símptomes lleus o són asimptomàtiques", ha apuntat la directora general en una roda de premsa.

L'objectiu del Govern és aturar les cadenes de transmissió per evitar que s'arribin a infectar persones de risc i Font ha demanat a la ciutadania que en les reunions socials es mantingui la distància física, es faci servir mascareta i es garanteixi la higiene.

Font també ha comentat que la Conselleria vigila els nous positius que han de quedar aïllats a casa seva telefonant-los cada dia. "És molt difícil aconseguir que, si una persona positiva viu amb altres persones, no les contagiï", ha afirmat, i ha afegit que han detectat incompliment en l'àmbit familiar. En els casos on no es pot garantir el distanciament necessari els infectats podran ser traslladats al Meliá Palma Bay perquè la setmana que ve l'hotel estarà preparat per allotjar nous casos.

El passat 31 de juliol el Govern va prohibir les botellades a tots els espais públics de les Balears com ara carrers, parcs, places i aparcaments. A més, va establir l'actual aforament, que ja s'havia limitat, perquè abans es podien aplegar com a màxim 30 persones en llocs tancats i 70 en llocs oberts.

stats