Societat 12/05/2021

El Govern inverteix 2,6 milions a millorar la qualitat de la circulació de trens en la línia de Palma a sa Pobla

Es reformaran les andanes i se substituirà el carril de la via

ARA Balears
2 min
Les millores permetran la circulació dels trens de pis baix i dels actuals.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha anunciat aquest dimecres a sa Pobla una inversió de 2,6 milions en dos projectes que permetran millorar la qualitat de la circulació de trens en la línia de Palma a sa Pobla (a partir de l'estació d'enllaç) i incrementar les unitats que podran estar en servei.

El primer dels projectes que executarà Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) és la construcció d'andanes baixes en les estacions de sa Pobla, Llubí i Muro, amb l'objectiu que trens de pis baix es puguin utilitzar en la línia Palma-sa Pobla en tots dos sentits. La Conselleria de Mobilitat ha destacat que el pressupost d'aquestes obres és de 203.625 euros i la previsió és que puguin començar a principis d'aquest estiu.

L'Executiu ha assenyalat que les andanes incorporaran una part alta i una de més baixa, i això permetrà que puguin circular tant els trens actuals com els tren-tram (de pis baix). En concret, una vegada completada la reforma de les andanes, SFM podrà posar en circulació les sis unitats triples de la sèrie 9100, cada una amb capacitat màxima de 307 viatgers. La previsió és que les unitats 9100 puguin començar a circular a principis del pròxim any. Aquestes unitats donaran servei en el trajecte entre l'estació Intermodal de Palma i sa Pobla, i podran efectuar parades en totes les estacions situades entre Marratxí i sa Pobla.

D'altra banda, el segon projecte consisteix en la substitució del carril actual en alguns trams de la línia entre l'estació d'enllaç i la de sa Pobla, amb l'objectiu de millorar les condicions de rodament dels trens. El conseller Marí ha subratllat que això permetrà millorar les condicions de confort i seguretat en la circulació en aquest tram. En concret, se substituirà un tram entre l'estació d'enllaç i Llubí, la pràctica totalitat del tram entre Llubí i Muro i tot el tram entre Muro i sa Pobla.

Així mateix, el Govern ha apuntat que aquesta intervenció permetrà una major eficiència en els trajectes en poder circular els trens a major velocitat en alguns trams sense que això influeixi en el confort dels viatgers. El pressupost és de 2.449.542 euros i la previsió és que les obres comencin a principis de l'estiu, amb un termini d'execució de sis mesos.

Nova parada de bus

Durant la presentació dels dos projectes d'SFM, Marí també ha aprofitat per explicar la ubicació d'una nova parada d'autobusos del TIB al costat de l'estació de tren de sa Pobla, que ha estat possible gràcies a l'ampliació del pàrquing. El conseller ha dit "la ubicació d'aquesta parada té l'objectiu d'afavorir la intermodalitat entre el tren i el bus, de manera que els ciutadans es puguin desplaçar en transport públic combinant tren i bus".

stats