Societat 20/09/2020

El Govern intervé la residència Bell Entorn de Sóller, amb 83 usuaris contagiats de covid-19

Salut ha pres aquesta decisió perquè les mesures que el centre ha implementat per controlar la propagació han estat insuficients per aturar el brot

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut va ordenar aquest dissabte, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), intervenir la residència privada de gent gran Bell Entorn de Sóller, que ja té més de la meitat dels usuaris contagiats de coronavirus. Concretament dels 152 interns que té el centre, s'hi han detectat 83 casos positius en covid-19, 50 dels quals estan hospitalitzats. Dos usuaris han mort i 33 professionals han estat contagiats. Ara mateix, a la residència només queden els usuaris asimptomàtics.

Salut explica que la decisió s'ha pres per l'alt nombre de persones afectades i perquè les dues accions que ha emprès el centre per controlar la propagació de la malaltia han estat insuficients. "Avaluada la situació, i d'acord amb l'IMAS, la Conselleria de Salut ha considerat necessari i proporcionat prendre, de manera immediata, diverses mesures de tipus sanitari i assistencial que ultrapassen les capacitats dels responsables del centre", diu el Govern en un comunicat.

A partir d'ara, els professionals de Salut controlaran i coordinaran l'activitat assistencial sanitària del centre. El personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, a més dels mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora. Aquesta situació es mantindrà durant vint dies.

Ja a mitjans d'aquesta setmana, un equip del 061 format per un metge, un infermer i un tècnic de transport s'ha desplaçat a la residència per fer una valoració al lloc dels residents i ordenar els trasllats hospitalaris. Així mateix, un equip d'infermeres hi ha anat dematí i horabaixa per organitzar tots els processos sanitaris relacionats amb el covid-19, fer formació als treballadors i assegurar que els residents es troben en un bon estat de salut.

En aquests moments, a les residències de les Illes hi ha 255 usuaris positius del total de 4.344 residents que hi ha a tots els centres. D'aquests 121 es troben hospitalitzats, mentre que 124 persones han mort a causa del covid-19. Cal recordar que anteriorment el Govern balear va intervenir dues residències: Oasis i Domus Vi Palma.

stats