Ajudes
Societat 10/02/2023

El Govern iniciarà el pagament de l'ajuda econòmica per a sol·licitants de feina el 22 de febrer

Hi ha reconeguts 91.565 beneficiaris i es pretén arribar a 105.000 persones que cerquen ocupació

ARA Balears
2 min
Un treballador de Teleco a Palma

PalmaEl Govern ha explicat aquest divendres que a partir del 22 de febrer es començaran a fer els primers pagaments de l'ajuda econòmica per a sol·licitants de feina, prevista en l'escut social de l'Executiu. Segons ha afirmat en roda de premsa i ha recollit Europa Press, avui dia hi ha reconeguts 91.565 beneficiaris que, entre l'1 de novembre i el 23 de desembre del 2022, estaven com a sol·licitants d'ocupació i amb una prestació d'atur o subsidi reconegut pel SEPE, i la previsió és arribar als 105.000. Es farà un pagament únic de 300 euros en cas de cobrar una prestació contributiva d'atur o de 600 euros en cas de cobrar un subsidi.

Aquests beneficiaris varen ser publicats al BOIB el 4 de febrer i, a través de la web 'Ajut social' de la CAIB, poden comprovar-ho i així saber l'import que rebran.

Es tracta d'un primer llistat de beneficiaris, que s'anirà actualitzant a mesura que el SEPE informi del compte bancari dels sol·licitants d'ocupació que compleixen els requisits establerts. De fet, el SEPE ja ha reconegut 10.000 persones més, que es publicaran pròximament en el BOIB. A banda de publicar-se a la web, es faran dues publicacions més en el BOIB amb els nous beneficiaris i es remetrà una carta informativa sobre aquest tema.

Primer pagament

En aquest sentit, el primer pagament està previst que es faci entre el 22 i el 23 de febrer, i es començarà a abonar a les primeres 15.000 persones. Progressivament, es faran pagaments de 15.000 en 15.000 per evitar problemes informàtics a causa de l'elevat volum.

La previsió és que tots els pagaments, tant d'aquestes 91.565 persones com dels nous beneficiaris que es vagin incorporant, s'abonin abans del 31 de març. Es complirà així el compromís que hi havia. Això suposarà un cost total, per part del Govern, de 41,8 milions d'euros.

stats