Societat 05/12/2020

El Govern demana a Madrid que canviï els requisits per obtenir l'Ingrés Mínim Vital

Reclama que tingui en compte situacions de vulnerabilitat econòmica que ara no preveu

Ara Balears
1 min
El retard de la tramitació també afecta als demandants de la Renda Social Garantida

PALMAEl Govern demana a Madrid que canviï els requisits per obtenir l'Ingrés Mínim Vital i que tingui en compte situacions de vulnerabilitat econòmica que ara no preveu. Aquesta sol·licitud l'ha feta la consellera d'Afers Socials de les Balears, Fina Santiago, al ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, a través d'una carta.

Segons recull Efe, Santiago també reclama que es prenguin mesures per agilitar la resolució de les sol·licituds, perquè el retard impedeix a l'Administració autonòmica concedir prestacions a persones sense recursos pendents de l'Ingrés Mínim Vital. A més, aquesta demora també afecta els demandants de la Renda Social Garantida que estan pendents de rebre la prestació estatal. I, com a conseqüència, "augmenta la situació de vulnerabilitat econòmica de les famílies", ha dit.

La consellera explica que el principal problema del sistema establert és que una persona que el 2019 hagi tingut més d'un 50% dels ingressos dels que hauria de cobrar amb l'Ingrés Mínim Vital no cobrarà la prestació. Així mateix, assegura que si canvien els requisits i es té en compte la situació econòmica actual, "s'ampliarà el nombre de resolucions positives".

stats